fotografering (och annat?) med ddarriga händer

För flitigt fotograferande hindrar historiska händelsers hanterande?

Konfliktskapande rubrik? Det är inte meningen i alla fall, möjligen är det en antydan om en inre konflikt hos mig, men det är inte fallet.  Det handlar inte om någon konflikt, inte ens en intressemotsättning, bara två saker som jag inte kan göra samtidigt. Därför väljer jag att ta det färskaste först, medan det är färskt. Det gamla är ju redan gammalt, så om det får vänta lite till,  gör det inget.

Ny bild, gammalt motiv.

Det gamla jag talar om i rubriken, de historiska händelserna handlar om nutidshistoria, mitt påbörjade inskannande av gamla (relativt sett) bilder. Det avbröts plötsligt av vårsol, skönt väder och spontana utflykter i kulturlandskapet. En utflykt i nuet, i stället för nostalgiskt skannande, även om det var ett gammalt nu (kan man säga så?). Gammal kulturbygd med historia.

Kyrkorna är ju ofta de enda riktigt påtagliga resterna från den tiden, eftersom de är rejält byggda och många gånger har varit i någorlunda kontinuerligt bruk. Ibland ligger de tätt också i de bygder där traditionen går tillbaks  ända till järnålder eller tidig medeltid. På sådana platser har jag lättare att känna historiens vingslag än vid pampiga slott eller herrgårdar.

Det kanske inte är enbart är  de historiska händelserna  man kan förnimma. Ar stämningen den rätta, fint ljus, lugnt väder, lagom skönt i luften, tyst och stilla, etcetera, kan jag också känna tidlöshet.

En liten måne kanske förstärker känslan av tidlöshet.

En skön afton en lugn vårkväll kan vara magisk. Är man två kan man dela känslan.

Några färska intryck från en skön vårkväll.

Sådana kan jag kanske leva på ett tag utan att skanna...

.

Inlagt 2013-04-22 10:38 | Läst 1381 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Den ser fin ut kyrkan med vacker omgivning också! Man finner ro på sådana platser och behöver inte vara starkt troende för det! Jag tror på bra bilder för själen// hälsn Danne
Svar från janolof 2013-04-22 13:18
Bilder för själen är nyttiga!
Vackra bilder Jan-Olof =)
Svar från janolof 2013-04-22 13:19
Det tycker jag med ;)
/Tack!