fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Fotografer i samtal, vad snackar de om?
(När de är i Gnesta, alltså)

Jag smög omkring i Gnesta igår med min lilla kamera i handen och ett naturligt motiv var fotografer, för det var det gott om. Jag håller ju fortfarande på att vänja mig vid den nya kameran  och vimmelfotografering hade jag inte prövat förut med den, på sin höjd enstaka människor. men mest stillastående motiv som kyrkor och landskap.

Lite vimmelfotograf i fotografvimmel var jag alltså i går med Samsung EX1.

Två riktiga mörkrumsrävar samtalade vid godsmagasinets lastbrygga, Alf (Affe) Johansson och Nils Bergqvist. Får jag gissa att samtalet bitvis var ganska ytligt? Men då handlade det om papper och papperskvaliteter, för ytliga i sitt fotograferande är de inte.

Lastbryggan är bra för att hänga bilder, eftersom taket ger ett bra regnskydd (även om det inte behövdes den här dagen), men samtalsställningarna kan bli lte ovanliga när en del står uppe och en del nedanför. Tur att Staffan är lång (för jag tror att det är han som står nedanför).

Samtal, eller står de bara och snackar...

Vid kameraloppisen snackades det också och kändes på grejor.

Undrar om de pratar om kameror? Jag vet inte, jag tjuvlyssnade inte.

Utspridd konversation?

Om jag också kliver ner, ser samtalet mer samlat ut.

Peter , Lars  och Affe. Säter + 2 x Stockholm.

Här pratades det kameror. Det minns jag för jag deltog själv på ett hörn.

Just här handlade samtalet om uppgradering av den nya Olympusen via nätet. Olle till vänster gillar bäst gamla kameror, "sådana det är roligt att fotografera med".

En del höll sig kvar även när allt var över. Bilderna är redan nertagna från godsmagasinet.

Peter från Säter och Ewa från Sollentuna  har lite eftersnack, men det var inte lika allvarligt som deras miner.

När allt är över finns ingen att prata med ...

Pratar för sig själv (eller fanns det någon utanför bilden?).

Tack för den här gången, hoppas samtalen fortsätter.

.

Inlagt 2012-07-29 10:46 | Läst 3867 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Väldans många bekanta nunor, både från IRL och från FS. Noterar att Peter har hittat sin keppa, tack och lov, kände knappt igen honom i Säterbilderna där han uppträdde utan. En trevlig bildserie om alla samtal som pågick! Dessvärre ligger både Säter- och Gnestahändelserna fel i tid för min del, varje år, så jag är glad för alla bloggrapporter man får ta del av.
Mycket snack blir det, fina bilder.
Själv har jag lite svårt att klara sömnbristen i kombination med hettan, fast det gick lite bättre i år än förra året när jag fick lifta med dig hem. ;)
-affe
Med gamla kameror behöver man i alla fall inte uppgradera firmware... ;-)
Svar från janolof 2012-07-29 21:57
Nä, det räcker med att byta sensor efter 12, 24, eller 36 bilder, eller något liknande...
Bild 3. De blev affär, hittade ett analogt Canon 5-hus utan glugg för en billig slant av Per Wichmann. Glugg hade jag hemma 28-105 så nu har jag en kamera för svart-vit. I med ett nytt batteri så tuffade kameran igång. Tack Per, you made my day. Bilder kommer kanske senare.