fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Fragment av en solbelyst värld

Det var solen som dominerade  när jag tog en aftonpromenad igår. Det nedåtgående och sakta försvinnande ljuset bestämde hur världen där jag gick skulle se ut. Det var bara att acceptera och ta vara på solfläckar  och  andra motivbildande element i den värld jag vandrade i.

Det började redan hemmavid, i den lilla gångtunneln som tar mig ut i stora världen.

.

Valde sedan den här vägen  som såg spännande ut i den försvinnande solens sken.

Det satt visst någon där i trappan.

Redan här upptäckte jag att mitt objektiv hade problem i aftonljuset och värre skulle det bli. Riktigt hur illa det var såg jag inte förrän jag kom hem och tittade på bilderna. Men redan under promenaden insåg jag att det var bilder jag inte kunde ta ens i det minsta motljus, så jag vände ofta solen ryggen. Det blev både otagna bilder och misslyckade bilder. Det ena sänker kanske humöret under promenaden och det andra när man kommer hem.

Det gällde alltså att rikta kameran åt rätt håll.

Jag misstänkte redan därute i halvmörkret att det var något skit på linsen som var problemet, men i skumrasket kunde jag inte göra så mycket åt det.  Och en del m/3-objektiv är ganska små och pilliga. Hade i och för sig en vidvinkel i fickan, men den passade sig inte här, tyckte jag.  Den kom fram senare under vandringen. Och det går ju faktiskt att promenera utan att ta bilder!

Solfläckar och busshållplats.

Jag gick  vidare in i mörkret.

Inlagt 2015-09-27 10:27 | Läst 1115 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den sista bilden är min favorit här.
Hälsningar från Erik / DK
Killen i trappan är min favorit. Spännande ljus och illgrönt hår ovanpå det. Var det så grönt i verkligheten eller har du förstärkt det på något vis?
Svar från janolof 2015-09-27 19:16
Tack!
Håret var illgrönt, men det gröna förstärktes av solstrålen.
/J-O