fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Gatufoto eller gatfoto eller kanske gatubilder, och varför regnade det just när jag var ute?

Det blev inte så lång promenad idag för just när jag uträttat mitt ärende och sedan  gått en liten bit  började regnet uppföra sig dåligt och blåsa mig i ansiktet. Ytterst ouppfostrat skulle jag vilja säga. För säkerhets skull hade jag lagt kompakten i fickan, så jag kunde dokumentera stadsblivandet nere i centrum. Där var jag ju hela tiden  i  någorlunda närhet av dörrar jag kunde kliva in igenom och söka skydd  om det skulle behövas.

Tog  några gatubilder, asfalt och sådant, och vad som  kan finnas på asfalten. Asfaltsfoto eller asfaltspoesi? Allt lite raskt och improviserat i vädret. Och kanske snett och vint. Men i alla fall för stunden bevarade  ögonblick, måhända ett fragment av "stadens själ". Ja där kommer det där begreppet igen, som jag är inne och nosar på då och då,  stadens själ. Men kan jag verkligen använda ordet stad här. Även om det växer upp stadkvartersliknande bebyggelse här känns det ju inte som en stad. Turebergs  själ ska jag kanske säga, för detta är ju faktiskt Tureberg.

Refuger till exempel. Ett fragment?

Eller gatkanter.

Höjer man blicken kan man se stadens former växa fram ur villasamhället. Det är inte så länge sedan de här husen växte upp.  Nyligen skulle jag vilja säga. En del gammalt fick stryka på foten. Möjligen  anas något  gammalt träd på bilden, resten är nytt.

Väljer man rätta vinkeln ser det riktigt stadslikt ut. Stadsgata med trafik.

Och kommer det en  glad och färgstark bil är det klart att den  fastnar i kameran.

Nej, jag är inte sponsrad av GB.

Nybebyggelsen speglas  i kommersialismens  fönster.

Huset kan sluka många bilar.

Mäklarna är på hugget, de finns nästan i varje gathörn..

... och lägenheterna lär gå åt. Storstockholm växer. Eller kallas det Stockholmsregionen idag, eller är det bara politiker- och planerarsnack.

Där uppe fikar dom.

Här nere regnar det.

Och, som sagt, det byggs  mera.

Undrar när kyrktornet försvinner bakom nybyggandet? Har någon tänkt på det när de planerade...

.

.

Visst jobbas det här, titta bara på byggfuttarna i bakgrunden.

Inlagt 2014-09-25 10:45 | Läst 1196 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver