fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Gatufoto, ISO-test eller en betraktelse över reklam?

Jag har ju varit lite inaktiv på fotosidan (dvs personligen) och Fotosidan ett tag, men Fotomässan gav mig en kick, så att jag kom igång igen och då dyker det upp en massa idéer igen. Men det var nog inte mässan i sig utan människorna som gjorde det. Tack alla för det. Det fick eremiten att krypa ut ur hålan (där jag gärna gömmer mig så här års, när både det yttre och inre mörkret sänker sig).

När min PEN var ny tog jag några skymningbilder på Kungsgatan efter ett biobesök, för att testa kamerans förmåga på ISO800. Det blev bl.a. ett par studier av gatureklamens interaktion med den omgivande miljön (nu fick jag väl till det, va?). 

Men framförallt var jag väl ute efter att undersöka kamerans förmåga (och kanske min) att hantera det kontratsrika ljuset. Jag har ju testat detta förut, att fota reklam ihop med omgivningen för att se om man kan skapa något intressant av kombinationerna.

 

I den här bilden valde jag att göra omgivningen lite halvmörk, annars hade färgbruset i den vita kappan gjort den regnbågsmönstrad.

Men nu har vi kommit så långt att sådana här bilder måste tas mycket tidigare på dagen, och aftnarna får ägnas åt mörkerfoto. Ha det så bra i mörkret!

 

Bilderna tagna med Olympus PEN EP-1 och 17 mm pannkaka

Inlagt 2009-11-15 11:32 | Läst 4267 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevliga bilder.
Shape Up var lite småkul, tycker jag! ;) Ser helt okej ut. Körde du Jpeg eller RAW?
Svar från janolof   2009-11-15 13:19
Jag kör jpg, är lite lat på den punkten...
Gillar det jag ser från dig och din EP. Känns som en bra och kompetent kamera. Ja, och fotograf förståss... :-) /Peter
Svar från janolof   2009-11-15 13:20
Tackar! Jo den är bra på att fotografera...
Ah, timewarp! Den där shape-up reklamen satt ju överallt för ett tag sedan och nu är den borta, precis som löven på träden.
Det börjar bli fel när jag lägger mindre märke till naturens skiftningar än till storstadens korta ryck.
Mmmmmåååsssteee uuut pååå laaaandeeet, snabbt!
Svar från janolof   2009-11-15 13:21
Och jag åker inte oftare in till stan än att fortfarande är fascinerande
Ja den där EP´n har hittat hem. Mörkret hanteras bäst med kamrater och fotografi. Ser fram emot mer, nu när du gluttat på dörren ut till idéerna.
Svar från janolof   2009-11-15 13:23
Hoppas du har rätt. I morrn är det arbetsdag igen och då drunknar allt i andra idéer
Jag tycker du ofta får till de´ Både textmässigt och fotomässigt (när det nu är mässa vi är inne på)
//Kurre

Innehållskategorier

Kategorier