fotografering (och annat?) med ddarriga händer

I går var det ljust när jag gick
och jag hittade en kamera i fickan
så då blev det bilder

Jag har ju inte tagit en bild sedan i början av oktober. Mörkt på morgonen när jag går och mörkt om aftonen när jag går hem. Och på helgerna har inspirationen helt uteblivit, även om jag ibland ser möjligheterna. Är det inte skoj så är det inte. Så enkelt är det.

Men i går när jag halkade till jobbet (eller var det i torsdags? tiden går så fort) var det ljust, i alla fall tillräckligt ljust. Men det var också halt, faktiskt onödigt halt, och sandkornen som skulle hjälpa mot halkan hjälpte inte, för de var infrusna i isen. De syntes men hjälpte inte. Jag trillade dock bara en gång, de andra gångerna kunde jag parera piruetterna.

Men innan jag trillade hände det, motiven kom till mig och jag och jag hade lyckan att hitta en kamera i fickan, så jag kunde fånga dem.

 

Typisk bild på halka, men inte den halka jag halkade på.

 

Jag gick vägen förbi min välfotograferade bro, som fortfarande inte har öppnats för trafik, det är bara gång- och cykelbron som används.

En modern stendös ligger och vilar bredvid bron, men jag har inte förut fått till någon bra bild på den, men nu när snön hjälper till att isolera den från omgivningen vågar jag mig på ett par skott. Färg och svartvitt.

 

 

Lite senare blir jag stående och vet inte vilken väg jag skall ta.

Ilsket oranga står de där och vill få mig gå åt olika håll. Personklyvning eller en gyllene medelväg? Vem vet, kanske står jag fortfarande kvar där?

(Hur böjer man orange, förresten? Brandgula?)

 

Dock kom jag vidare...

...föör jag kunde ta den här bilden efter det jag fallit och tagit emot mig med kameran i handen. Uppenbarligen överlevde vi, båda två. Däremot hade jag i fallet kommit åt knappar och reglage på baksidan, så att kameran hittat lägen och funktioner som jag knappt vissste fanns.

 

Och jag kom fram till Kista, som jag skulle.

 

Så, nu har jag fotograferat i år också. Och skrivit ett blogginlägg. Också det första i år.

Inlagt 2011-02-05 12:30 | Läst 4811 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Long time, no see... Kul att du är tillbaka Jan-Olof!
En bra premiär för dagsljusfotot. Det är bra med dagsljuset, då ser man var man lade kameran i höstas :-)

Ha det gott! /Thomas
Svar från janolof 2011-02-05 14:02
Ha det gott själv!
Ljuset gör ju också att man hittar det man tappar när man halkar och faller. Det är sämre att falla i mörker ;)
/J-O
När jag bestämmer mig för att ta paus från fotograferandet blir det ett par bilder i veckan ändå. Man ska alltid ha en liten kamera med sig (eller en mobil med kamera). Det blir för torrt att inte kunna titta på lite nya bilder ibland. Såna där tvetydiga skyltar kan bli rätt kul. När jag bodde i Finntorp fanns där en skylt med texten "Sjukhus". Den pekade från Finntorp och ut mot huvudvägen, där det var valfritt om man ville ta till höger eller till vänster. Men bara ett av alternativen ledde till sjukhuset.

"dock" står det på berget. Resten är tydligen underförstått? :-D
Svar från janolof 2011-02-05 19:28
Mina pauser brukar jag inte bestämma, det bara blir så. Inspirationen försvinner. Och tvetydiga skyltar finns det gott om, men de är inte alltid så här tydliga.
Välkommen tillbaka efter vintervilan, började undra vart du tagit vägen :)
-affe
Svar från janolof 2011-02-05 19:26
Tackar!
Jo, jag har gått omkring i mörkret utan kamera! Och så har jag en gammal mor...
Kul att du återvänt från mörkret ;)
Böja orange vet jag inte hur man gör
Gillar inte den färgen :)