Reflektioner och upplevelser

fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Väder? Jo tack, det är det idag! Yrväder, minst sagt.

Jag är glad att jag gjorde mina ärenden på morgonen idag, för längre fram på dagen  ökade yrvädret och världen blåste  igen. Trots allt det vita kändes det mest som eftermiddagsmörker, trots att det var mitt på dagen.

Kanske var det den känslan jag ville fånga, när jag gjorde bilderna så pass mörka. Jag ansträngde mig inte för att att göra snön vit. Det var ju ett väder där man hukade för vinden, glasögonen grodde igen och snön fyllde fickorna.

Jag valde att gå min vältrampade väg, till och från centrum, enbart för att fotografera. Där har jag självklara vyer, vinklar och motiv, för jag gått där så ofta, både med och utan kamera.  Nu stannade jag hastigt upp och fångade en del av dem, snabbt med tanke på kameran, och gick sedan vidare.

Gångvägarna mellan höghusen blir ibland som  vindtunnlar, vilket var tydligt idag när snön yrde.

Jag har valt att göra några av bilderna svartvita (mer eller mindre) och några i en dämpad färgskala. Det handlar mer om uttryck än om dokumentation, jag försöker följa känslan, kanske den i fotoögonblicket. eller kanske den när jag framkallar bilderna. Skulle bilderna få vila några dagar eller veckor, skulle de kanske bli annorlunda, eller inte alls, men nu handlar ju bloggen till stor del om nuet och då blir det som det är nu.

Blåsiga bilder en blåsig dag, med andra ord.

.

.

Arkitekturen ändrar utseende...

... och stämningen ändras.

.

Blåsväder!

Vadå, gå in?

Dagisbarnen  förstod inte  alls varför fröknarna ville gå in, när det var så fint väder.

.

Höghus i snöyra.

.

Sedan vände jag och gick hem...

.

Postat 2012-12-05 15:09 | Läst 1016 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5