fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Inte har det blivit enklare...
Kameraval, det korta perspektivet
Canon,, Nikon, Sony, Panasonic

Det här med att välja kamera, inte har det blivit enklare precis, det har ju blivit alldeles för mycket att välja på, och då tänker jag på ett relativt kort tidsperspektiv, just nu. Jag har också reflektioner kring ett längre perspektiv, men det är en helt annan fråga, så det får bli ett eget inlägg någon gång.

Jag har ju iblaand funderingar kring min lillkamera. Den fungerar ju bra. Ibland räcker den inte till. Bilderna blir ju bra.  Ja men inte vid alla förhållanden. Etc..

En bild där den fungerade

 

Och så funderade jag på den nya Panasonicen, LX3, men den har ju ingen sökare. Och efter jag gjorde den reflektionen och bloggade om det, har jag (med något litet undantag) fotat sökarlöst med lillkameran, och det går ju bra, nästa bättre. Plötsligt känns det konstigt att sätta den till ögat. Jag slipper ju kollisionen med glasögonen. Så lätt var det att bli omvänd ;)

Men så finns ju lilla Sony W300. Mindre, lättare och med sökare. Och dålig vidvinkel.

Och så har det ju kommit en ny Nikon P6000. Och en ny Canon, G10. Jahaja, varför gör dom på detta viset, krånglar till livet för en. Det var enklare förr, i det långa perspektivet.

 

Gomorron på er.

Inlagt 2008-09-18 07:03 | Läst 1674 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det här med kamerval är mycket svårt idag, men som tur är finns det många bra begagnade alternativ att välja bland. Ricoh GR-D brukar kosta runt 2000 kr begagnad och det är en mycket prisvärd kamera!
//Chasid
Vore enklare om det bara fanns en bra digitalkompakt! :) Själv kör jag analogt, tills VÄRSTINGEN kommer. Den som har ALLT, inklusive optisk sökare!
När jag köpte min första kamera gick jag till den lokala fotohandlaren och valde en i hans magra sortiment. Det var definivt enklare förr! Men bättre?