fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Kunde det bli annat än silhuetter i gårdagens hemska motljus?

Att fotografera Högalidskyrkan från Tegelbacken, kan det vara vettigt det?

Jag struntade i vad som var vettigt, är kameran med ska man väl fotografera, om det är vad man tänkt sig. Och det hade jag. Tänkt fotografera alltså. Hade försett mig med rejält  med tid på väg till fiket (eller var det på väg till fikat) för fotografiska excesser.

Ett sätt att hantera motljuset är ju att fega ur och rikta kameran åt ett annat håll.

Man kan förstås också undvika motljuset genom att gå med solen i ryggen, men jag avstod från det, för då hade jag behövt gå baklänges för att komma rätt. Eller gå ett varv runt jorden, men då hade nog kaffet kallnat innan jag kom fram.

Jag beslöt att ge motljuset en chans och gav mig på en förenklad bild  av Söder.

Men jag försökte också med andra varianter. Trots molnen var ljuset besvärligt ibland för både fotograf och kamera och båda ville helst blunda och putsa glasögonen, men hade glömt putsduken hemma.

Men då kan man ju vrida på huvud och kamera en gång till så hittar  man bilder.

Vågade mig  på att ta en bild, trots att det är ett av Stockholms mest sönderfotograferade områden.

Man kan ju också välja hörn ditt ljuset bara når indirekt och ta sina bilder där.

Eftersom objektivet som satt på kameran var ett Hexanon, roade det mig att roa mig med att ta en bild med hexagonalt mönster.

.

Vid Mälarens blå vatten.

Här kan vi pusta en stund  och snegla upp mot Ivar Lo:s trakter.

Föga anade jag att jag skulle stå där uppe ett par timmar senare, nyfikad och nöjd, och titta på solens sista strålar för dagen

Hexanon 52 mm/1.8 +slitvargen Olympus OM-D.

Inlagt 2015-02-26 09:58 | Läst 3056 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Siluetter är fint tycker jag och Södermalm också! bra fotojobb blev det!
Svar från janolof 2015-02-26 12:39
Tack!
Lite mer jobb än normalt i LR blev det den här gången.
Det känns verkligen som det är vår på gång, det är mycket ljus nu i dina bilder. Och motljus blir nästan alltid mer intressant än platt medljud, gillar bilderna !/ Björn T
Svar från janolof 2015-02-26 16:01
Det är ljust ute och ljust inom mig, så självklart syns det i bilderna, annars vore inte känslan rätt.
Hör på radion att de första tranorna kommit till Hornborgarsjön. Vid mina stockholmsärenden bor jag ibland på Sjöfartshotellet eller på STF Af Chapman. Bra utgångspunkt för stadsvandringar. Kan bli rätt stressad när jag kommer till storstan. Så mycket att glo på - samtidigt. Folk, skyltfönster, husfasader, statyer, vatten, trafiken, slussen...... välja mathak.... intagit lunch på Tårtan och spanat ett och annat foto, där och på Fotografiska. Sitta hemma och botanisera borta är bekvämt. Kul att följa dina spår. Hittade till dina bilder. Ska inte slänga dem i mig som chips utan inta dem som praliner, en åt gången. God middag!
Svar från janolof 2015-02-26 20:30
Jag är ju uppväxt i storstaden så jag kan ta det lie lugnt, har den dessutom nära, så jag kan avnjuta den i små lagom portioner. Men har bott ett kvartssekel i småstad också, så jag känner skillnaden.
Tack! /J-O
Denna promenad skulle jag vilka uppleva live igen..
Glad fått gjort den med dig nu.
Måste smart till Stockholm känns det som..
///Gun-Inger