fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Kvadraterna är inte slut , men jag ville pröva något avlängre.

Jag har ju u ett bra tag ägnat mig åt kvadrater, inte geometriska sådana utan fotografiska, som skapas direkt i kameran. Men nu kände jag för lite omväxling, jag ville ha rektangulära bilder, avlängre bilder än normalt, men det visade sig omöjligt, ordet avlängre finns inte  enligt SAOL, avlång saknar komparativform. Så då får jag väl nöja mig med   mer avlånga bilder  än normalt, det kanske duger  det också.

En rektangulär bild på den lokala pizzerian. Den  har lagom format för en avlång bild.

Precis som för  mina kvadrater, har jag skapat  de extra avlånga bilderna direkt i  kameran, och inte genom beskärning i efterhand. Detta för att se bilden i sökaren och för att skapa bilden i fotoögonblicket. Nu innebär ju inte det här att jag har övergivit kvadraterna, jag har  en hel del färdiga kvadrater att prångla ut i bloggen och jag kommer säkerligen att återkomma till kvadraterna i mitt fotograferande.

Avlånga bilder gör att  man inte tittar så mycket uppåt och neråt som i kvadraterna och inte bara rakt fram, utan också sneglar lite åt sidan, utan att det blir någon sorts panorama, som ju är något annat.

Med tunga kassar, på hemväg från Lidl.

Borta längs järnvägen växer nya bostäder upp i stället för gamla småindustrier och den konstnärliga utsmyckningen verkar redan vara på plats.

Kanske kommer jag att ägna mig åt avlånga motiv nu ett tag.

För det verkar ju gå bra det också.

Inlagt 2015-08-30 08:29 | Läst 2477 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?