fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Lillebror gav storasyster ett museibesök i julklapp och jag fick följa med

Hon fick välja museum själv, och pojkvännen var inkluderad i julklappen, så därför stod vi strax efter öppningsdags i kö i kylan utanför Tekniska museet.

Det var utställningen om gamla dataspel som lockade. Inte det lättaste att fotografera, med dataskärmar och displayer som huvudmotiv och mängder av konstigt ljus.

Brorsan och syrran i svartvitt, så de inte ser helt sjuka ut i ansiktet.

En något stillsammare scen.

.

Half life. Det spelade han en hel del när han var hälften så gammal som nu. Det var för svårt för mig, jag kom inte så långt. För lite tänka och för mycket snabba reflexer och motorik.

Musikaliska gänget?

På grund av besökstrycket fick man vara på datautställningen  en begränsad tid, så när vår time-slot var slut, tittade vi på resten av muséet. Till min glädje  återfann jag modellen av småländsk järnutvinning på vinter-is. Minns den från pojkåren, tyckte den var så fin.

mm

Det här var något matematiskt.

Och här kunde man ro i kapp i en roddapparat. Ansiktet förvrängt av ansträngningen?

Så småningom var det dags att dra sig hemåt.

Skymningljuset speglas.

Det här var nog sista gången i år jag gick på museum. Undrar om det här blir sista bloggen...

.

Inlagt 2013-12-30 09:14 | Läst 3107 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Intressant besök som min son gillat också tror jag. Han är ju uppvuxen med dessa klassiska dataspel också. Gott nytt år till dig för nu drar jag till Fuerteventura en vecka och fotar lite!
Svar från janolof 2013-12-30 18:50
Trevlig resa!
Ser ut som ett givande besök, för alla... :) Fint fångat i roddbilden där den lilla flickan tittar faschinerat på den rörliga tävlingen... Gott slut J-O och skjut inte för mycket raketer i morgon ;) //Peter
Svar från janolof 2013-12-30 18:54
Jag skjuter inte raketer, det räcker med alla andras. ;)
Ja det blev schvung i rodden. Dottern tog i ordentligt.
Önskar dig det samma.
Hej Jan-Olof om det är din sista blogg, ska jag önskar dig Gott Nytt År.
Flickan som tittar på ansträngningar i roddmaskinen ska förmodligen inte försöka efteråt.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från janolof 2013-12-30 18:49
Den sista för i år alltså.
Tack det samma!
Jag älskade Tekniska museet när jag var ung. Den märkvärdigaste utställningen då tyckte jag var Telemuseum, där man bl a kunde se en elektromekanisk telefonväxel. Men de måste ju hänga med sin tid. Säkerligen tvingas de fortlöpande offra en del utställningar för att få plats med nytt material. Men det är ju kul om de kan ha grejer som barnen kan ha roligt med. Du har väl sett "Tom Tits experiment" i Södertälje?