fotografering (och annat?) med ddarriga händer

När dimman lättar träder skönheten fram (och lite fototankar)

När dimman är tät vet man inget om omgivningen, men när den lättar avslöjas vad som gömt sig. Är det Skönheten eller Odjuret som ska träda fram? för fotografen kan det bli en njutning eller ett nöje, eller omvänt ett helvete, för var man har dimman  vet man ju aldrig.

Den här gången var den mest på min sida...

Det blev alltså några bilder.

Har man tur blir det ett vackert ljus, när naturen tagit av sig morgonens dimmtäcke för att visa upp sig i all sin skönhet. Men allt kan ju också falla pladask på marken, när där inte fanns något att avslöja. Naturen är nyckfull, men det är väl också det som  gör fotograferandet så spännande.

Men egentligen är det väl inte så stor skillnad mot när jag flanerar i en stad med en kamera på magen, jag fungerar ju likadant då, och dimmtäckets  nyckfullhet kan enkelt transformeras till gathörnens överraskningar.  Och i båda fallen fotograferar jag vad jag ser, och upptäcker när jag kommer hem om det är skit eller skönhet jag fångat.

Bodde man där toge man enkelt ett morgondopp.

Ut ur dimman trädde även en båtlös brygga.

Träden på andra sidan vattnet är nationalparksträd.

.

Solen sken.

Det var vackert även uppe på land.

Till de här bilderna använde jag exakt samma utrustning som bilderna från en främmande stad, som jag bloggande om i början av månaden: min Olympus OM-D 5 (det är väl så den heter?) med ett 30 mm objektiv. En kamera, ett objektiv, lite Dogma-tänk alltså, som egentligen passar mig bra, både i stads- och naturlandskap, för jag betraktar ju båda miljöerna som just det: landskap. Det ena befolkat av människor och bilar, det andra  av träd och växter.

Inlagt 2014-04-22 11:02 | Läst 3381 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder och dimbilden blir min favvo idag!
Ha det så bra!
Svar från janolof 2014-04-27 11:20
I dimmornas land döljs mycket skönt...
Första bilden är härligt mystisk...
Svar från janolof 2014-04-27 11:21
Dimma och mystik hör ihop, men man måste ha lite tur med ljuset också.
Tack!
Oj vad fint första bilden blev:)
Svar från janolof 2014-04-27 11:22
Tack!
Roligt att du uppskattar den!
//J-O