fotografering (och annat?) med ddarriga händer

När man inte kommer ut och fotar för att hostan kreverar...

...kan man alltid välja tre gamla bilder på måfå och se vad det blir, så att man får något att blogga om.

Sagt och gjort, jag pekade lite slumpmässigt i mitt förråd över årets bilder, och det blev dessa tre, publicerade i den ordning jag pekade, och inte efter någon annan kronologi. Jag hade lite tur i alla fall,  jag snubblade inte på några rena missfoster (för det finns ju sådana också).

Sedan kommer nästa steg, att skriva något vettigt, när det inte finns något vettigt att skriva. Om man ändå ska spamma, kan man ju göra det rejält på en gång, och försöka göra det på ett välformulerat sätt, så att ingen märker att det inte står något. En sorts julpyssel kanske. Jag kan ju också skylla på att jag testar det nya bloggformatet en gång till och inte vill offra något väsentligt text- eller bildunderhåll på en test (det är vid sådana tillfällen man ska vara en riktig ordbajsare, och det är jag normalt inte).

Det första fyndet.

Då gäller det att förstå varför jag tog bilden, för kommer ihåg det gör jag ju inte. En gissning är att jag såg något i de torra pinnarna som pekar mot ljusfläcken. Kanske var det något i formen på den  högra pinnen, kanske var det ett försök i att bemästra kontrasterna, kanske var det bara helt onödigt.

Vi kan alltid gissa var bilden är tagen. Någonstans i Sverige! Några landskap kan man kanske utesluta, men därutöver är det nog en ganska omöjlig uppgift. Inte någon bild för tråden "Vilken är platsen?" i forumet alltså.

Den andra utslumpade bilden blev denna.

Den är lättare att förstå, i alla fall för mig. På väg till jobbet, två bilar, två skyltar, gubbe i stolpen och en väg rakt igenom. Klart man tar en bild. Här har till och med Googles fotobilar kört, det gäller nog inte de andra bilderna.

...och den tredje

Det handlar om blåsippor, det syns ju. Vår alltså. Var? I skogen! Jag cyklade dit, det minns jag.

Bara ett tidsfördriv, en av årets mörkaste dagar, när man inte orkar så mycket annat. Tänk att det kan vara så roligt att skapa ingenting.

.

Inlagt 2011-12-21 19:51 | Läst 3892 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja, om det är så roligt att skapa ingenting... vad är det då att skapa någonting?!
//Ewa