fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Nya Järva Bilder

Nej , det är inte felstavat i rubriken, jag har inte varit djärv, ej heller varit en järv. Men däremot gått på Järvafältet. Igår, en dag med vår i luften och jag  med vår i sinne och kamera runt halsen. En tung börda för mig som länge promenerat  med en lättviktig m4/3-kamera i fickan. En bra urban kamera, men som jag ibland tyckt inte riktigt hållit måtten ute i det öppna landskapet och bland buskar, snår  och träd.

Äpplen och nypon.

Skog och betesmark.

Till höger i skogen kan man se  en linje i skogen där  berget sluttar.  Mitt i bilden anas en böljande linje längs diket. Det öppna landskapets kompositionselement är ibland subtila, men också roliga att iaktta och upptäcka. Inte minst som fotograf ,för då har jag nog korpgluggarna  öppnare än eljest.

I lyckliga ögonblick öppnas plötsligt en färdig tavla för mig.

Fyra hästrumpor i hagen.

Svartvitt i vårljuset? Javisst. Vissa motiv är svartvita så det skriker om det.

I mina ögon var bilden svartvit redan i fotoögonblicket.

Andra är mer stillsamt försiktigt svartvita.

Där färgen skulle splittrat uppmärksamheten. och tagit bort den stillsamma poesin.

Svartvitt kan också ibland agera lite tidsmaskin. Tänker man bort lite detaljer i bilden kan fantasin föra oss bakåt i tiden

Men med färgen på plats...

Modefärg ger en tydlig tidsstämpel

.

*

Efter en liten kaffepaus fortsatte jag min vandring. 

Det var tur jag gick igår, idag är vädret mer illasinnat, det blåser.

*

Kameran då?

Den optiska sökaren var den stora skillnaden.

Jag kunde jobba mer med kompositionen på plats, jag såg vad jag gjorde.

Inlagt 2015-03-29 09:23 | Läst 1805 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra när man ser vad man gör... :)
Verkar varit en vilsam promenad, iaf intrycksmässigt?
Sista bilden är finast!

(Regnar som bara den idag i Norrköping...)

Må gott!
Svar från janolof   2015-03-29 11:01
Vilsamt, ja visst, skönt väder! Sämre idag.
Sista bilden antyder en fortsättning...
Tack/J-O

Innehållskategorier

Kategorier