fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Paris var värd en mässa -- är foto värt en mässa?

Fotomässan är högaktuell och som den ordlekare jag är, kan jag inte undgå att trigga på ordet mässa och komma att tänka på Henrik IV:s gamla ord.

Vi kan ju tolka det konkret och konstatera att det ordnas mässa i dagarna tre, alltså är foto värt en mässa. Och det är ju stora ekonomiska värden i omlopp, och överallt på mässan står folk och drägglar över teknikens underverk.

Eller så kan man ju fundera på om det är värt att gå på fotomässa, om det är värt de 150 kronorna det kostar att komma in. Det är ju ett personligt övervägande. Ok, om man fikar tre gånger i Fotosidans monter så kostar varje kopp 50 spänn och då är mässan i klass med ett exkusivt fik, ett fik som satsar på mycket bilder på väggarna.

En annan möjlighet är att återvända till Henrik IV och tolka utifrån det. Han yttrade ju orden när han som nybliven kung bytte religion för att bli insläppt i Paris och fotografin har nu haft en lång tid av, om inte religions-, så i alla fall teknikbyten. En del blir kvar vid det gamla medan många tillber den nya digitala guden, och en del tvivlare vacklar. Eller så är det systembyten. Eller...?

Är fotograferingen värd ett teknikbyte?

Det blir ju då en möjlig tolkning av min rubrik. Går man runt på mässan ser man att nya möjligheter till teknikbyte öppnar sig, t.ex med Micro Four Thirds, som jag redan hoppat på med min EP-1, fast jag ser det inte som ett teknikbyte, utan som ett komplement. Så dyker dessa lösningar upp som gör att kameran snart blir som ett Meccano- eller Legobygge. Med ösa sökare att hänga på, både optiska och elektroniska, eller Ricohs nya där optik, processor och sensor sitter i samma enhet och monteras på kamerakroppen.

Ypperliga möjligheter för teknikbytare öppnar sig, inte minst med Ricohs ide, där man kan byta sensorstorlek när man byter objektiv, och dammtätt på samma gång. Alla sensorrengörares skräck - de kanske blir sysslolösa...

Så vad ska man välja? "Skomakare, bliv vid din läst" eller "ha årets trendteknik i kamera ---annars är du ute.

Vad jag tycker?

Jag tycker bilderna är det intressanta. Dom är definitivt värda en mässa! Och den kamera jag trivs med är den bästa!

 

Hoppas herrarna trivs med sina kameror, då blir dom lyckligare...

 

Inlagt 2009-11-14 18:14 | Läst 4575 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bra ord och bilderna på mässan var värd en mässa Så mycket tänk och energi som har används till att åstadkomma dessa bitvis suveräna bilder. Det är värd en promenad till Paris turo retur/bert
Bra funderat. Det som avhållit mig hittills är trängseln. Trots 150:- i avgift verkar folk ändå vilja ta sig innanför "tullarna", hoppas att Stockholms makthavare inte får nys om detta!

Jag var på mässan förra året och den stora behållningen var ju alla bildutställningar. Är mycket frestad i år också men har inte kunnat komma iväg ännu. Hade ju varit idealiskt att vara först på fredag fm, men det är ju en dag kvar. Vi får se...

Ha det gott!
Svar från janolof 2009-11-15 10:26
Fredagen var inte så dum; inte så mycket folk, och ganska luftigt i hallen...

Ha det gott själv!