fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Plötsligt var det vitt och halt på morgonen så jag bytte till vidvinkel för att få med allt och halkade sedan ut

En vitare värld mötte blicken när jag klev ut i kylan i går morse. Någon riktig vinterkyla var det inte, bara några grader kallt, men lite kallare än tidigare dagar.  Lite vitare hade världen också blivit, men framförallt halare.

Jag gjorde snabbt bedömningen att det var vidvinkel som passade idag, det var mer helheter jag ville fånga och inte detaljer. Jag bytte 30 mm mot 14 mm på min Olympus och fick då motsvarande 28 mm på fullformat/småbild. Efter att ha fumlat med vantar och plockat upp ett tappat objektivlock var jag redo för att gå ut i världen. Nåja, en begränsad värld i alla fall, hemifrån och till bussen.

Försiktigt trippade jag över den isiga gatan

Gryningsfärgerna kunde anas på himlen och satte lite färg på den gråblå morgonen..

Fastfrusen snö, inte så roligt att skrapa.

Världen börjar vakna till liv...

... och solen sätter den nästan i brand.

Nere vid Sollentuna centrum blandas höst- och vinterfärgerna...

... och en ensam vandrare kunde siktas.

När jag kom fram till busstationen fanns där inte en enda buss. De var väl ute och halkade någonstans, men eftersom ett pendeltåg var på intågande liftade jag med det. Sedan blev det inga fler bilder den dagen. Både mörkt och tröttigt när jag begav mig hemåt.

Bilderna tagna i går morse mellan 07.59 och 08.18

Inlagt 2012-10-27 08:39 | Läst 2538 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Häftiga bilder med vidvinkeln och sköna höstfärger i lövena trots frosten!

Innehållskategorier

Kategorier