fotografering (och annat?) med ddarriga händer

"Så kall ni är om handen". "Ja det var så fint ljus i morse"

Det började lite blygsamt på väg till bussen i morse.

Det var innan jag upptäckt att jag lyckats vrida upp ISO:t till max, vilket ju  både gjorde mig konfunderad över tid och bländare och är lite negativt för bildkvaliten. Vantar, kyla och fumliga fingrar är inte alltid en bra kombination. Minus 20 var tillräckligt för att ge fumlighet och oavsiktliga inställningar. Pyttereglagen på kameran är nog designade för varma koreanska fingrar.

När jag klivit av bussen upptäckte jag misstaget och kunde fotografera igen. Men inte var det varmare om fingrarna.  Inte värmde solen heller, fast jag vågade ta med den i bilden.

Kista Science Tower fick agera huvudperson i morgonbilderna.

Dokumentation av bensinpriser?

Bilkö?

mm

Reflexer ska man ha när det är mörkt!

För att visa att det går att ta anständigt ljusa bilder satsade jag också på en annan exponering.

Sedan gick jag in och värmde mig och tog en varm fika. (Nej, det är inte riktigt  sant, jag tog några  bilder till på vägen, men om de blev lyckade har jag inte undersökt än.)

Kompakt foto idag med: Samsung EX1.

.

Inlagt 2013-01-24 18:07 | Läst 1725 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Halo Jan-Olof.
Som vanligt en humoristisk inlägg från dig.
Jag gillade särskilt bilden med bensin priserna. För en snabb huvudräkning och justering D.kr.ctr. Sv.kr det finns förmodligen ingen större skillnad.
m.v.h. Erik från Danmark.
Svar från janolof 2013-01-24 19:09
Tack Erik, roligt att du uppskattar mina skriverier. Prisinformationen bjuder jag på, fri konsumentupplysning!
/J-O
Du snor Kalle Ankas favoritreplik, som han alltid använder när han är ute och träffar andra flickankor än Kajsa. Men låt gå för det för det har varit ordentligt kallt ett tag nu. Fast jag har influensa och håller mig inomhus. Men jag kikar ut på de som huttrande går till jobbet, och många av dem är nog också kalla om handen.

En kamera får inte bli för liten, då blir den svårhanterlig, speciellt vid kyla. Då är det lämpligare att skaffa sig kläder med stora fickor. Kyla, mörker och höga bensinpriser är en otrevlig kombination, vilket illustreras tydligt i den tredje bilden.

/Torbjörn
Svar från janolof 2013-01-24 19:06
Att Kalle brukade säga så har jag inget minne av. Däremot har jag nog snott repliken från Boheme: "Che gelida manina". Fickorna mina är stora nog att rymma större kamera, mina m4/3:or ryms ju, men omväxling förnöjer. Dessutom har jag inte använt kompakten på ett bra tag, efter som den var på villovägar ett tag, om än på känd plats.
/J-O
Fint illustrerade vardagsfunderingar
Svar från janolof 2013-01-24 21:32
Tack!
/J-O