fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Sitter hemma, förkyld, inga julbilder.
Hittade gammal (H)julbild, måste ju testa nya bloggformatet.

Man får ju göra det bästa av situationen när man sitter hemma och kurerar sig. Jag är nog piggare idag, eftersom jag faktiskt återfått blogglusten, igår var hjärnan fortfarande för degig.

Så upptäcker jag en formatändring på bloggen, det måste jag ju testa. Den enda bild med julanknytning jag hittade i brådrasket var en bild på ett (h)jul. så jag valde den att pröva med.

Nora Bergslag, sommaren 2011, Olympus PEN+17mm.

Vad märker jag då? Jo, tvåradiga rubriker får för litet radavstånd, nu krockar ju bokstäverna!

Det andra jag ser är att alla ändre inlägg blir fulare, med text som går över hela bredden och blir fult överhängande i förhållande till bilderna.. Då gäller det att bestämma sig för om det nya är så mycket bättre än det gamla att man ska stå ut med att det gamla är fulare.

Så nu trycker jag på publiceraknappen!

.

Inlagt 2011-12-21 10:27 | Läst 4485 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vi tar och ser över radavståndet i rubriken. Har du sett att du kan formatera en ingress också?
Svar från janolof 2011-12-21 11:44
Nej? Inte som separat funktion.
Däremot kan man ju använda formatmallarna för att skapa en ingress, men det har ju alltid gått.
Hjulet är ju en fantastisk uppfinning och borde egentligen firas varje år. Men när ska vi ha hjulafton? Hoppas du kryar på dig till jul så all den goda julmaten smakar :).

/Torbjörn
Svar från janolof 2011-12-21 19:11
Hjulafton, kanske vid Vättern runt?
Behöver inte så mycket hjulmat, jag är redan rund... ;)
När de labbar med layouten på Fotosidan blir det ofta lite av vilja men inte kunna. Naturligtvis är det kass att radavståndet är för litet i rubriken, och fullständigt onödigt, eftersom det är lätt att fixa rent tekniskt. Och sedan tycker jag att de gamla inläggen skulle visas med sin ursprungliga layout. Hur svårt det är beror lite på hur tekniken bakom ser ut, men har de tänkt rätt från början är det inget jätteproblem.

Det finns mycket som är bra med Fotosidan, och åtskilligt som faktiskt är lite risigt (i mina ögon i alla fall). Men det är vi som fyller FS med innehåll som gör den till något värdefullt. Äras den som äras bör! :-)

God Hjul!