fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Sommarvärme, utan snus och dator, då kan man väl försmäkta om man inte har annat sällskap.

Ok, snuset klarar jag mig utan, det var bara för att få en litterär referens, värmen är lite mer påfrestande, och datorn är inlagd på sjukhus för  undersökning, så den är inte heller till  någon hjälp. Alltså åkte jag till grannkommunen och vattnade blommor och passade på att låna dator. Drack vatten gjorde jag också för att inte försmäkta.

I går  rann jag ut i Atlanten  med Rhens vatten, efter  en lång läsresa, som fortfarande har en flod kvar. Jag har redan konstaterat att min strejkande dator  ledde in mig på bokmalens spår, ett spår som blev upptrampat tidigt i mitt liv, men som jag långa tider irrat mig bort ifrån. Det började  med Guillous norska järnvägsbyggartrilogi, tjockromaner som jag skrev om sist, och som jag skam till sägande inte läst förut, trots att dottern bor i Bergen. Det blev ren sträckläsning, ja jag sov och åt också, av ren förtjusning för att ha återupptäckt läsandets glädje. Nu måste jag bara  lägga händerna på del två och tre också, men jag vet inte  vem som gömt dem var.

I läspausen blev det istället 1300-talets  Frankrike (innan det blev Frankrike) och Morgon  i Jenin, som åter dök upp i sinnet när jag läst dagens morgontidning.

När jag sedan satte igång att städa i bokhyllan, eller var det sortera och stuva om jag gjorde, trillade det ur saker, inte bara olästa böcker och lästa böcker som jag insåg att jag kanske borde läsa om (och sådant som jag inte riktigt förstod  varför det fanns där). En tidtabell för "Empire Builder" från förra århundradet, en turistkarta över Västmanland, där jag till min glädje ser Ransta by är utmärkt, fast jag är van att skriva Ranstaby i ett ord, och så en nynorsk beskrivning av Borgund Stavkyrkje.

"Tömmeret ...vart hogge..."

Jag gillar en del av de nynorska uttrycken, kanske för att det minner mig om uttryck från barndommen, havve vörte edänne, och liknande.

Jo, det går att blogga utan bilder, även fast det är varmt.

Inlagt 2014-07-12 16:56 | Läst 3194 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tack för tipset, jag har läst ettan och tvåan och inte uppmärksammat att även trean och fyran finns nu. Måste skaffa dem till nästa resa.
Hoppas din dator kryar på sig snart, fast läsa är ingen dålig sysselsättning.
Svar från janolof 2014-07-14 11:21
Hittade tvåan och trean i bokhandeln. så nu klarar jag mig ett tag till, dessutom har jag börjat "städa" bokhyllan, så där gör jag också fynd.