fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Sta'n eller skogen, bil eller pendel, tele eller vidvinkel, full glugg eller nerbländat...
...usch va' många beslut

Lätt mulet idag med, diffust ljus utan solfäckar och hemska kontraster, men vart skall jag dra för att utnyttja ljuset, ska jag fortsätta mina gatupromenader eller leta upp skogen igen? Jag lämnade hemmet och jag hamnade där jag hamnade, inte alltid där jag tänkt, men denna gång bland andra fårskallar. I det öppna landskapet. Det blev varken stad eller skog eller träd.

Lantlig idyll? Det ser skönt ut, jag tror jag gör som de. Ja, inte knaprar gräs då, utan slår mig ner i gräset och njuter, här är helt lugnt och tyst. Precis lagom varmt. Och vackert, kanske romantiskt vackert, men vackert. Lugnande att bara sitta. Endast korkeken saknas.

 

Men det finns ju motiv runt om mig: hur ska man fota sådana här då, det har jag inte gjort förut. Jo kanske, men då är det länge sedan. Och inte så mycket.

Med tele och skärpan på de närmaste kanske. Egentligen är det inte så svårt, ljuset är fint,  gräset och stråna en fin scen och de har placerat sig så fint. Kompositionen är redan färdig, bara att se och att tacka och ta emot.

 

Eller skärpan på något annat än huvudmotivet, det kan nog funka här med.

 

 

Men, vem är du som sitter där i gräset? Du ser inte ut som en av oss.

 

Hej, jag kommer till dej!

Tur att jag hann byta till vidvinkeln, jag anade att det skulle behövas.

 

Har du något godis där?

Nej min hand är tom...

 

Jasså inte det, då fortsätter vi och tugga på vårt godis då...

 

 

Jag vandrar vidare och ser om jag kan hitta en annan värld.

 

 

Inlagt 2010-07-26 18:25 | Läst 1454 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ett enastående fåraktigt inlägg :-D

Motiv finns överallt, om man lär sig se. Men det är inte alltid de kommer fram till dig och pockar på uppmärksamhet. Ingen dum idé att bara gå ut med kameran och slå sig ned någonstans där det känns bra, och vänta på vad som dyker upp -- utifrån eller inifrån.
Svar från janolof 2010-07-27 08:06
Ja, är man en fårskalle, så är man. Då blir inläggen som dom blir. Och att se, det är ju det som det handlar om, resten är bara teknik och det kan jag tillräckligt bra, men seendet kan man alltid utveckla - öch där tycker jag bloggandet fyller en funktion, för mig, just nu.