fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Träd fram!
alla nakna modeller

Idén fick jag när jag läste Lysas blogginlägg i morse innan jag gick iväg. De finns överallt just nu nakenmodellerna, skrev hon och det gjorde att jag bestämde mig för att spana efter dem idag. Trädens former och deras skönhet var det som hade fångat hennes blick. Fånga träd, var därför min tanke när jag startade promenaden med handen i fickan och kameran i handen. Det regnade och jag vile skona kameran.

Men eftersom det regnade så blev det speglingar i asfalten, och även träd speglas, så det får bli första bilden idag.

 

Jag behövde inte gå långt innan den första modellen sträckte på sig där den stod framför huset som en vakt på sin post.

 

Kollegan vid nästa hus verkade däremot ägna sig mer åt stretching...

Armar uppåt sträck!

 

På gräsmattan mittemot stirrade den enögde herr Björk på mig

 

Lite senare kommer jag i fatt ett Tjechovskt motiv. 

Men varför får hon vara med här bland alla trädbilderna? Jo, hon bidrar faktiskt med en liten sidohistoria i de följande bilderna.

 

Här kan man undra; är de en eller två, ensam eller omslingrande, eller kanske siamesiska...

 

En närstudie.

 

Och en till.

Jodå, damen med hunden är med här med, men hon böjer sig ner med plastpåsen i handen...

 

Själv går jag vidare till nästa träd, medan de andra två förnöjda vandrar hemåt.

En mossig typ, va?

 

Och här har jag återvänt till en gammal bekant som jag pratat med flera gånger förut. Egentligen ska man ju inte bara springa förbi och ta snapshot på träden så här, utan hellre närma sig med vördnad och stanna en stund och konversera artigt.

 

Den här A-varianten kunde jag inte låta bli att fånga.

 

 

Och även vid motorvägen står trädkompisarna. Bakom planket i bakgrunden rusar trafiken mot Arlanda och Uppsala medan jag strosar här och fotar träd.

En randig tigertyp är det här.

 

Och när jag gått under motorvägen är världen trädfattigare, men de finns även i denna bild.

 

Och det var dagens promenad.

 

 

Inlagt 2008-12-19 22:00 | Läst 5797 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vad underbart!

Vilka härliga bilder och betraktelser!

Det här är det första blogginlägget jag läste med min nya dator och jag kunde inte ha valt ett bättre inlägg att göra premiär med på fotosidan.

Träd fram... ha ha...

De omslingrade träden, så vackert innerliga.

Tack för den promenaden!
... och jag som trodde det var en uppmaning... jag går väl och klär på mig igen då! :o)))

Träd är underbara! Tack för promenaden.
...tänk vad man klättrade i träd som barn, som värsta apungen...sen gick åren och man glömde liksom bort den grejen...tills en dag som såkallad vuxen...jag var uppe i skogen någonstans i Göteborg och fick en plötslig impuls att klättra upp i en inbjudande tall, här är det ändå ingen som ser mig tänkte jag och vips sa det så dök det upp folk från ingenstans precis när jag satt uppe i trädkronan.

Och dom hade inte bråttom heller...dom måste ha trillat ner frånn himlen eller nåt och där satt jag...och nu blev jag inspirerad igen att klättra i träd, får väl ta med mig några ungar som kamouflage denna gång, det är nog en bra idé, eller hur?

Hälsningar Silja