fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Udda bilder i ankdammen?

...eller är de jämna.

Jag tänker förstås på fåglarna, hur många är de?

Och hur många bör de vara?

En sticker i väg och plötsligt blir de udda.

Har det någon betydelse för bilden hur många de är? Är det bra med ett gyllene tretal, eller är det bara en religiös kvarleva. Blir bilden stelare om det är ett udda antal? Är fem bättre än fyra

Egentligen bryr jag mig inte, om bilden blir bra, men det är skoj att filosofera lite. Jag tänkte inte på antalet när jag fotograferade, men i morse när jag gick till jobbet dök tankarna upp.

Dessutom vet jag inget om komposition. Det är tråkigt. Att studera alltså, inte i bilder, men förstår inte när man försöker göra logik av känslor. För mig är det känslan när jag tittar i sökaren som avgör. Inte tänkandet. Därmed inte sagt att jag är dålig på logik, tvärtom hyfsat bra, men var sak har sin plats (eller kanske tid).

Här blev de tre...

...och svartvita, så vi slipper distraheras av färgen.

En stund vid en damm i södra Norrland, med liten kamera och gammalt objektiv. Och ingen ankdamm, det är ju änder.

.

Inlagt 2011-10-31 13:04 | Läst 2887 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
KVACK!! Jag gillar nog bilden bäst där utbrytaren drar iväg.....
Svar från janolof   2011-10-31 18:53
Jo, det var en lyckträff!
Tack!
Det där med tre och fyra är lite intressant. Det beror väl lite på hur de är grupperade. Fyra blommor i en vas blir lätt lite stelt och tråkigt. Men inte är färgen en distraktion i denna typ av bilder. I mina ögon tillför den något positivt.

Innehållskategorier

Kategorier