fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Varför?

Ja det kan man fråga sig. Varför?

Jag ställer mig frågan inspirerad av att det varit en del varför här på Fotosidebloggarna på sistone. Om inte inpirationen kommer inifrån, kan den komma utifrån, från andra. Mänsklig interaktion helt enkelt, sådant som för oss framåt. Förhoppningvis.

Tänk om inte varför funnes. Då skulle jag inte kunna gå i en uppförsbacke och tänka "Usch vad jobbigt med uppförsbackar. Varför  finns det uppförsbackar?". Ja, tänk vad tråkig välden skulle vara utan backar, ingen Mosebacke Monarki, ingen Anja Pärson och bara platta landskapsbilder.

Tänk om inte varför funnes. Då skulle vi inte vara människor, eftersom förmågan att ställa frågan Varför? är en av de egenskaper som skiljer oss från djuren. Kanske skulle livet vara enklare då. Men tråkigare.

 

Varför tar man en sådan här bild? För att man tror sig se något när man passerar?

 

Tänk om inte varför funnes. Då skulle vi inte kunna fundera på varför bloggar jag eller varför har bloggarna på Fotosidan blivit som de har blivit. Och sådana funderingar har det ju varit en del på sistone.

Varfö skriver jag då detta inlägg? Det är som det brukar vara, hjärnan går igång och jag följer med den, i alla fall är det så jag upplever det, och då kan jag ju lika gärna följa den i spåren och försöka fånga upp en del av tankarna. Något annat syfte hade jag inte när jag började skriva. Human exploration i stället för urban exploration. På samma sätt, är det det jag gör, när jag fotograferar, även om jag inte riktigt förstår hur.

 

Kanske är detta ett sådant där inlägg som borde ligga till sig, mogna och bearbetas vidare, men då skulle det förlora sitt värde som ett spontant stundens infall, och den fräschören vill jag behålla.

Det här var också ett spontant infall.

 

Varför jag bloggar?

1. Det är roligt för stunden, precis som när jag fotograferar.

2. Det är folk som läser, och så länge det är så fortsätter jag.

Och när jag tröttnar tar jag time-out. Det har jag ju gjort några gånger. Men när suget återkommer efter att berätta så återvänder jag. Kanske.

Varför?

 

Inlagt 2010-05-22 10:30 | Läst 1601 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hurra för kreativa flöden och stundens infall...och ve den som kommer och försöker sätta käppar i hjulen...
Ditt inlägg är en liten pärla och lagom till mitt kaffe, tack, tack! Dessutom tycker jag att din sista bild är väldans fin... / Lena E
Gillar dina livsbejakande anekdoter JO, är fint som motvikt till allt tungsinne ;)
-affe
Svar från janolof 2010-05-22 17:23
Tack Affe!
Dina ord glädjer mig!
Hoppas kaffet smakade gott, Trevligt att mina bilder kunde fungera som tilltugg.