fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Vårljus på Söder

Vårljust är det mångenstädes  så här års, men nu  råkade det vara på Söder jag hamnade igår. Jag hamnade där redan i förra blogginlägget, så det var ju  ingen nyhet. Det var kanske tur att jag stack dit igår, idag regnar det, i alla fall nu, i alla fall där jag är en dryg mil norrut. Kanske bara en skur.

Vårljus

Hur kommer det sig då att jag ofta hamnar på Söder när jag drar in till stan med kameran. Det kan ju inte vara nostalgi, jag var bara sju år när vi flyttade därifrån, och mina minnen från den tiden är ganska små, även om jag ibland gör stor affär av dem. Kanske är det någon annan känsla. Är Söder mer lättfotograferat än andra stadsdelar? Finns det fler motiv här? Är ljuset bättre här? Smakar kaffet bättre?

Vårljus vid skolan.

En anledning till att jag hamnar på Söder kan ju var kommunikationerna. Jag kommer direkt hit med pendeltåget och kan kliva ut nästan mitt i motivvärlden. Anmarschssträckorna är längre på andra håll. Stadsdelen är också rätt kuperad, vilket inte heller är fel ur fotosynpunkt (och så ger det motion på köpet).

Samtal i vårljuset.

Så småningom blir man trött när man vandrar runt i vårlvärmen.

Vila i vårsolen.

Och nu skiner solen igen.

Inlagt 2015-04-29 18:51 | Läst 2852 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder och jag stannade länge vid den första bilden där man bland grönskan kan drömma sig bort och se ett vackert vattenfall strila ned för stenarna.
Svar från janolof 2015-04-29 20:10
Fantasi är bra, du skulle se hur sunkigt det egentligen är här...
Söder är Stockholms finaste och mest gemytliga stadsdel tycker jag.

Tommy
Svar från janolof 2015-04-29 20:12
Ja, gemytlig var ett bra ord i sammanhanget!
Tack /J-O
Du kanske är en smyg-hipster? :)
Jag gillar också första bilden. Skön kontrast mellan det skira och det grova. När grönskan kommer är det mycket fult som döljs under en förlåtande slöja.
Svar från janolof 2015-04-29 21:01
Hipster, det har ingen kallat mig förr; nu måste jag ju ta reda på vad det betyder...
ylva_h 2015-04-29 21:28
Har du keps och skägg kanske? Kofta? Klar hipstervarning i så fall.