Konsten att bli tillfreds med det man har

Satans EVFer

20150801-_DSF6608

Finns det något som gör mig villig till att kasta ut min spegellösa kamera så är det just att den saknar spegel. Har yrat många gånger tidigare om det här, men helgens utfärder gjorde mig plågsamt påmind att EVF,  det är något som är trevligt inomhus. Utomhus användas med fördel en kamera med spegel. Enligt mig iallafall. Det kanske finns bot - X-Pro2 kanske är vägen framöver för min del? Har aldrig hållt i en X-Pro1 så jag har ingen uppfattning om hur upplevelsen är jämfört med en DSLR.

Inlagt 2016-02-14 21:01 | Läst 2043 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Spegelreflextekniken är gammal. Den fanns redan på ritkameror under 1700-talet. Vår nuvarande spegelreflexkamera där man har ett takkantsprisma som vänder bilden rätt kom 1949 med Contax S från Zeiss. I och med det, var den prismareflexkamera som vi nu har principiellt färdig. En långlivad idé alltså - och det har den blivit eftersom den är så bra. Det handlar om en verklighetssökare som länkar upp exakt den bild som kommer att träffa sensorn, så att man kan iakta den. Svårslagbart!
Jag undrar om du verkligen har en EVF och inte endast en display bakpå kameran. Displayen kan vara svår i dags- och solljus. Jag har EVF, som man sätter ögat intill precis som en (D)SLRs optiska sökare och det fungerar utmärkt.

En fin bild fick du ändå.
Svar från Jonas Seffel 2016-02-22 19:01
EVF är vad jag har. Problemet är ströljus i sökaren ställer till det samt att ofta så underexponerar jag vilket medför att sökarbilden blir väldigt mörk.