Konsten att bli tillfreds med det man har

Svårt att fånga verkligheten

Var iväg till Lungälvsravinerna i Brattfors. En väldigt vacker plats, men ack så svår att fotografera. När man går där så ser man hur fint det är, men att lyckas förmedla det via fotografi är desto svårare.


Canon EF 17-40/4L USM @ f/4 med polfilter

Av nån outgrundlig anledning så fick jag för mig att köra f/4 på ovanstående bild. Hur som haver, vid Lungälvsravinerna är terrängen tämligen tät - det är alltid något med i bild som man är ointresserad av. Däri ligger utmaningen. Jag lyckades inte riktigt få de bilderna jag ville ha under detta besök, men skam den som ger sig.


Canon EF 35/1.4L USM @ f/1.4

Får man inte riktigt till det med skärpa överallt så kan man lika gärna försöka med en suddig bild. Ovanstående är en dubbelexponering där båda bilderna är tagna vid f/1.4. Provade även "Camera Landscape"-profilen i Lightroom. Profilen har en tendens att överdriva färgerna tämligen kraftigt men här funkade det rätt bra. Grönskan såg inte riktigt ut så i verkligheten, men bilden överträffar verkligheten brukar man väl säga?

Inlagt 2014-08-09 19:43 | Läst 1820 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tyckte sista bilden blev riktigt läcker! Drömskt och lite spännande precis som naturen faktiskt kan vara! =)
Ha det så bra!
Fina bilder från ett område som jag strövat mycket i! Speciellt under våren och vitsippetiden! Håller med dig om att det är svårt att fånga det överdådiga i Lungälvsravinen med all buskage som vill vara i vägen! Fina bilder fick du till, speciellt den sista! Ha en bra dag! Yvonne
Förstår vad du menar, var i Nackarpsdalen i Skåne och upplevde bokskog för en gångs skull.
Ljuset var så annorlunda än i de skogar jag är van vid men så svårt att få det så som man vill ha det i bild.
Trots det så har du fått till det bra, men jag vet ju inte hur du såg det.