fotoberoende

tankar i färger och ljus

från mobilen...

Det händer att jag tar min hälsopromenad utan Olympus och då får mobilen hjälpa till att stilla fotobegär eller blir det någon minnesbild för ett annat tillfälle.

Igår rensade jag minneskort i mobilen. Det blev en del även om jag försöker ta bort onödiga filer med jämna mellanrum för att inte ”drunkna” i mängder av bilder. Digitalisering gör det enkelt att fotografera och det fotas allt och alla knäpper med telefoner överallt, även jag… De flesta bilderna passar ändå bäst i papperskorgen.

Under rensningen kom jag på att jag kan bjuda er på en promenad på ”mina” dagliga stigar och de motiv jag passerar… Det var några stunder att jag önskade att jag hade kameran med mig…

Oftast går jag till stranden, via kohagar eller åker en bit bort till naturreservatet. I naturreservatet blir det stig genom skogen mot havet eller de olika slingorna genom tallskog och dynor. Slingorna är lagom långa och det tar lite över en halv timme i raskare takt eller långsammare när Olympus ser någonting. Men idag är bilderna bara mobila ;-) Redigerade de lite i PS för bättre kvalité, ökade kontrast och förbättrade ljus och färger, men ville inte spendera för mycket tid på något som slutligen landar i papperskorgen ändå.

Postat 2023-10-25 15:58 | Läst 382 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Larvigt makro och funderingar vid havet

Höstens låga tryck orsakar huvudvärk varannan dag... och mitt egna låga blodtryck förstärker bara illamåendet. För att hjälpa mig själv tar jag långa promenader och försöker med någon fysisk ansträngning, det går lite upp och ner. Men jag ska inte tråka ur er, ville bara "jama" lite i början, beklaga mig lite, som vår nya katt. När något inte är som han vill får han utbrott eller jämrar lite... Han har det inte lätt. Våra gamla kattgubbar gillar inte honom och fräser och attackerar honom och det spelar inte någon roll hur mycket jag "jobbar" för att få det fungera... Stackars Maluszek känner sig hotad och är ständigt på sin vakt. Det är också anledning att han blir upp och ner i humöret. Så vi har något gemensamt.

En stund ville jag även försöka hitta ett nytt hem till honom, men jag älskar honom så mycket... Han valde oss så vi kan inte svika honom nu...

Även Olympus beklagade sig i hörnan så han följer med allt oftare och det blev anledning till lite glädje och några "solnedgångsbilder" som väckte lust att söka mer...

I måleri var det lite bättre. Skapade inget märkvärdig, men lärde mig en del nya tekniker och det var roligt att prova de i eget skapande. Det kanske dyker upp något även här.

Hösten är här på riktigt nu. Blåsigt, kallt och mörkt. De sista blommorna fick stryk i morse, det blev noll på termometern. Måste kolla hur det blev med mina krukor och grönsaker som var kvar i lådorna.

För några sen var det utmaning på FS som gällde att fånga ljuset varje mörk novemberdag och jag gillade den väldigt mycket. Sen dess så fort hösten svänger in utmanar jag mig själv att fånga solstrålar som finns där ute ändå. Oktober går fortfarande på "sommartid" så dagarna är "längre", men snart vänder det igen och mörkret täcker det mesta av dygnet, så en sådan utmaning hjälper att få lite ljusare stunder i olika bemärkelser.

A propå utmaningar, deltar i årets höstcup här och de olika delar verkar roliga. På våren fick jag backa efter jag var avstängd från sajten och det påverkade poänger.  Dessutom var jag riktigt arg och tappade lust att vara med... Hoppas att det händer ingenting tokigt nu ;-)

Önskar bara att tävlingen/utmaningen var anonym. Då är det bilderna som verkligen är i fokus. Just nu känns det ibland att det är ett antal kompisar som avgör och det är synd. Men det är bara min åsikt. Jag är med och röstar på mina kompisar ;-)

På bilderna lite larvigt och lite annat.

Postat 2023-10-20 10:58 | Läst 492 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Röra med Maluszek

När jag kollade temperaturen i morse trodde jag knappt mina ögon, bara plus två grader brrr. Efter några blåsiga och väldigt otrevliga (vädermäsigt) dagar kom lite sol och det var inte så kallt... Fick väcka Olympus till några shoots... det blev blommor och Maluszek. Även Maluszek mådde inte så bra i morgonkylan och hade överskotts energi.  Men han kan roa sig med vad som helst och rusade ut till trädgården för att leka med fladdrande löv. Jag kan fota honom bara när han sover, han är för snabb att fånga i leken. Eller det är jag som blev för långsam...

Det blev några blombilder, sen fixade vi kaminen - snart får man elda! Allt mellan olika penseldrag och väntan tills det torkar. Föredrar när akvarellen torkar sig i sin takt, naturligt. Effekter blir finare.

Hoppas på fin höst. Olympus vill ut ;-)

Samlade på mig igen massor av bilder som väntar på besiktning och framkallning... Det blir kanske sysselsättning till vinter eller någon regnig deppig dag.

Så bloggen blev lite rörig, men med Maluszek ;-)

 akvareller:

och Maluszek ;-)

Postat 2023-10-08 18:01 | Läst 390 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

jag vill bara måla

Olympus fick en betydlig konkurrent i form av fina penslar och bunt papper med små roliga färgfyllda tuber, akvarell alltså. Det går åt åtskilliga timmar med lekar på pappret. Jag glömmer mig bort och känner knappt hunger. Katter och min man börjar gnälla ;-) De sista dagarna är jag försen med maten och det behövs städa hahaha. Faktum är att efter kursen på Garden of Lemons blev jag så tagen av nya möjligheter och utforskar  akvarellen på olika sätt... oftast är jag frustrerad, men det går framåt och ibland blir det även målning...

Så Olympus var ledsen och jag fick avbryta mitt "kladderi" och fick honom ut på en sväng till havet och även "plågade" katten med liten fotosession. Ja, katten, den lille lort som vi kallar nu Maluszek ställer till då och då, men man kan inte vara arg på en så söt varelse. Han rullar sig charmigt på golvet och ger ifrån sig sådana ljud som är så avväpnande att ibland tycker jag att vi fick ett väsen i huset och ingen katt. Dessutom är han farligt smart och gillar åka bil... Ja, han gillar alla dumheter vi kan visa honom. Han blev riktigt fin, vuxit, fick muskler och strålar av lycka och glädje, samt spinner som en traktor och får oss att skratta...

Jag har en del bilder från sommaren, men de väntar fortfarande för framkallning så det blir lite hipp som happ av det senaste och jag vågar publicera även akvareller ;-)

Från mobilen:  ;-)

Samtidigt förlåt att jag var lite frånvarande, ska försöka bättra mig och surfa lite oftare, fast jag läste en del bloggar utan att kommentera. Ligger efter även i min artschool hos Jean Haines. Dags att skärpa mig. Men jag älskar att måla.... och målande tar tid... det går inte ha bråttom med penslar.

och ett litet makro:

Idag regnar det så det blir kanske mer tid för dator ;-)

Postat 2023-10-02 08:51 | Läst 1067 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera