fotoberoende

tankar i färger och ljus

to be, or not to be...

Äntligen vår, lite värme och lite möjligheter till fotografering och andra hobby aktiviteter. Funderade ett tag på vad jag ska göra i fortsättningen med bloggen och annat.

Min fotoresa började med Fotosidan för många år sen och jag kom tillbaka efter pausen och jag gillar att vara här, men... ja, det var några men som fick mig att tänka efter och om...

Bestämde mig att fortsätta med bloggen. Gillar väldigt mycket att läsa era bloggar och det är befriande att då och då vara en liten gnällspik och få tankarna vädrade här. Dessutom i mina ögon och känslor är det rätt ställe att prata/skriva om foto. Oavsett om jag betraktar mig bara som en hobbyfotograf och då och då brottas med prestationsångest ;-)

Jag skrev tidigare om 100ASA. Det går bra att visa bilder där... Prime gallery kan jag betrakta som galleriet här och  kände mig stolt att så många bilder blev publicerade! Dessutom två bilder fick pryda Elite Gallery, det vill säga var utvalda av redaktionen!

Jag har alltid varit väldigt dålig på att marknadsföra mig. Det betydde skryta för mig... Var uppfostrad så, det var andra som skulle "hitta mig" och det var fult att prata/skriva om sig själv, egna framgångar osv... Så jag mår redan illa och vill radera de raderna om 100ASA... men nog om det!

Med värmen kom möjlighet att vara ute och jag tog mig till blåsippor djupt i skogen. Vildsvin hade det roligt just bland de och grävde lite ovarsamt. En enormt vacker ask som stod där förmodligen från urtiden sprack och delade sig på tre... Allt såg så sorgligt ut, naturligt kaos. Även träd lever inte för evigt... Men sipporna var där och tittade mot solen.

På andra ställen var de så många att det var svårt att passera förbi. Det verkar vara blåsippe år i år!

Samtidigt upptäckte jag så torrt det är överallt. Det kom inte en droppe på nästan två månader, förutom hagel i början på april, men det var inte så mycket nederbörd, elände mest. Märklig vår utan vårregn... hoppas det kommer snart. Det behövs enormt!

Efter promenaden i skogen kände jag mig lite blå så mina fina blå blommor kommer lite senare, hann inte framkalla än. Bildmässigt blir det minimalistiskt idag.

Postat 2022-04-27 10:47 | Läst 818 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

glad påsk...

Läser dagens nyheter: En regering ville skydda fabriksjobb och hjälpte kontroversiell oligark... försökte påverka sanktioner...

På annan plats om folkmord... och "vilt flirtande med Nato" i en nättidning...

Någon säger: jag stänger av tv-en, jag orkar inte mer att se krigsbilder och se på människors lidande...

Men kriget pågår inte på burkskärmar! Kriget är på riktigt!

Människor blir av med sina jobb, sina ägodelar, människor förlorar sina hus/hem, mister sina vänner och släktingar.

Människor ser sina barn bli mördade...

Människor dör... blir mördade...

DET GÅR INTE ATT STÄNGA BURKEN....

Det går inte att se förbi...

Jag vet inte hur man kan hitta tillbaka till lugn och ro... jag vet att jag inte kan stänga mig i bubblan och låtsas att världen är annorlunda.

En skurk som mördar en annan skurk kan få fängelsestraff, men när en större skurk som sitter på presidentposten mördar tusentals människor och tvingar miljontals på flykt, den förblir fri...

Världen är särpräglad och skrämmande på riktigt!

***

Jag ville fira mitt år på bloggen... det går inte...

Postat 2022-04-13 09:07 | Läst 663 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera