fotoberoende

tankar i färger och ljus

Vårpromenad

I nyhetsflöde bara elände. Kriget i Ukraina pågår, nu inne i tredje året…, i andra delar av världen fler blodiga konflikter, korruption, mord, svält, krigsbrott och hemma inte direkt någon glädje heller. Giriga politiker, friserade CV och trams på tv…

En glädjande nyhet om våren! En trana landade vid Hornborgasjön! Alltid något. Häromdagen såg jag en glada cirkulerade över fältet och vintergäck börjar blomma, samt snödroppar blir större och större för varje dag!

I år är februari längre, men om knappt en vecka kommer även den vintermånad vinka hej då! Jag är glad att våren är på g… Det verkar så att jag romantiserade vintern alldeles för mycket i alla år och förväntade mig fallande snöflingor lik stjärnor, ljuvlig vitt täcke över landskapet och krispiga soliga dagar när frosten biter… Det som brukar komma vid kusten är blöt snö, isiga otrevliga vindar, halka och dagarna är korta och solfattiga. Den fina vintern är någonstans långt borta.

Väder (ja, väder är alltid till hands att skylla på) är inte så lockande till promenader, men Olympus och Maluszek tvingar mig att gå ut. Maluszek blir alldeles för frustrerad över regniga dagar och Olympus nya kort behöver fyllas…  Om jag bara går till havet genom kohagen följer Maluszek med. Oavsett väder. Det är en märklig katt som följer efter mig likt en valp. Han är alltid glad och full av energi. Hans livsglädje smittar av och jag gillar att leka med honom. Kurragömma runt huset och promenader till havet älskar han! När jag målar lägger han sig i fåtöljen bredvid och följer varje penseldrag eller sover. Tänk, om han tog en annan väg eller om jag reagerat annorlunda förra året… Det lilla söta livet är verkligen speciellt och vi är väldigt glada i honom och glada att vi kunde ta hand om honom. Ett tag var jag lite rädd att ny energisk katt kan ställa till med bus, men han lärde sig snabbt hur vi fungerar och anpassade sin livsrytm till våra rutiner, helt utan problem. Bara Silky, vår gamla katt fräser då och då, men Maluszek undviker honom smidigt och dagarna går lugnt…

Våren närmar sig med stora steg, även om det idag var lite isigt, då knopparna brister och många vårblommor lyser här och där och jag njuter av längre dagar.

Olympus fångade lite vårtecken och jag lekte även med små motiv från stranden.

 

Postat 2024-02-27 17:00 | Läst 399 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Ha en rolig dag!

Postat 2024-02-14 09:07 | Läst 413 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera