Sport och Naturbilder

Dia del constitutcion.

I dagarna 3 kanske 4 har det firats här och gator och torg varit fulla med folk. Man firar självständigheten med fyrverkerier och fest. Spanien är duktiga på att fyra av smällare och eld i tid och otid. Varje tillfälle till fest måste saluteras. Gator är rena från hundar och katter som ligger och kurar under sängar och i mörka hålor. Dagen efter är hundmagar i olag och man får se upp så man inte halkar omkring i hundskit.

Ungefär 9% av de som lever i  Spanien är utlänningar det är ungefär 8 miljoner. Cirka 70% som invadrar stannar för gott i landet. Spanien har blivit det mesta multietniska landet inom EU. Bara Storbritanien tar emot mer immigranter.Immigrantkollektivet är en av de viktigaste ekonomiska motorerna för landet. Jag kom bara över uppgifterna i ett repotage och funderar samtidigt på skillnaden i mitt egna hemland och den avoghet och ibland aggrisivitet som många visar mot invadrare och folk som jobbar i Sverige.

Man upplever inte samma motstånd här, man lever i stor respekt för varandra oavsett vilken etnisk grupp man tillhör Många invandrare kommer från Maroco och får tillstånd att arbeta och försörja sig. Ja jag blir ibland påmind om hur vi hanterar våra invandrare i mitt hemland och skäms lite över det. Kanske beror det på att vi lider av en större närighet och att vi tror oss vara så självgoda. Man bör nog ägna en tanke åt våra medmänniskor ibland och den skall innehålla respekt för varandra/bert  

 

Inlagt 2007-12-10 01:41 | Läst 1975 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?