vattenspegel

Sport och Naturbilder

Ja just det VÅR Båtmässa i Älvsjö

Det är nu det börjar Allt för sjön i Älvsjö är starten i varje fall om man råkar vara envist intresserad, av båtar och tillbehör. Nostalgi för en del som undertecknad, men även för icke båt intresserade kan denna mässa i Älvsjö förnöja mången, och väcka slumrande vinterdävna, pirrande känslor till liv.

Postat 2015-02-27 11:05 | Läst 1907 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kan man ta min text och göra den till sin?

Jag fick ett uppdrag att fotografera fotboll och skriva en enkel text. Många gånger tidigare har jag som fri gjort samma sak och man har ändrat i texten med min tillåtelse för att det skall formas efter tidningens önskemål.

Naturligtvis  även  denna gång Man satte min byline på foton men texten fick redaktörens byline, jag frågade varför det var min text det var jag som skrivit den och det användes i tidningen Ändringarna var något stavfel samt en annan rubrik.

 Men i stort var texten den jag skrivit och framförallt vad som hände under matchen det var ju bara jag som var där och som skrev och fotograferade. Nu undrar jag vad som gäller Det är första gången jag råkat ut för detta och jag har levererat åtskilligt med bilder och artiklar.

 

Finns det ingen hederlighet ibland redaktörer måste man stjäla andras texter för att nå framgång är branschen så  konkurrensutsatt så man tar andras texter till sina? Det är iså fall sorgligt 

Postat 2013-07-03 16:54 | Läst 1599 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Wolleyboll i Norsjö

Vi som får anledning att se och känna den positiva atmosfären i Norsjö Wolleyboll klubb. Tycker att vi är på rätt ställe,det är ju klart när dom vinner match efter match är det alltid kul att vara med. Tjejerna spelar mycket bra och tillhör ett av de bästa i superettan. Publiken brukar vara 200-250 så då är läktaran fulla.

Som fotograf blir man väl omhändertagen med kaffe och kakor och samtidigt trevliga kolegor från Norsjö. Jag plåtar lite för Norran tidningen med älgen på och lägger upp ett litet bildspel.

Postat 2012-11-19 16:37 | Läst 2660 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Malå och Div fyra

Intresset för fotboll i Sverige är stort. Vart man än hamnar eller bosätter sig finns ett idrottsintresse. Ibland är fotbolls matcherna helt enkelt tråkiga även för oss som på något vis gillar tempot och energin i fotbollen. Matcherna kan innebära så mycket av  känslor som man kanske inte frigör på annat sätt. Spontaniteten eller glädjen eller också besvikelsen över en förlorad boll eller match är många gånger den behållning man får. Vilken Div man spelar i har ingen betydelse det finns där hos spelarna Ingen vill förlora alla vill vinna sina matcher men det är ju omöjligt, även om en del lag har ovanligt många segermatcher bakom sig. Jag tänker på Dammatcher som Sunnanå och Sirius eller Sirius herr.

Här i Malå spelar man i div 4 och är ganska nöjd med det. Man skulle om så vore inte kunna gå upp i 3 an.Där var man ifjol men ekonomin sätter den gränsen. Stundtals spelar man en riktigt bra fotboll och flera av spelarna skulle säkert platsa i ett div 2 lag .   Lite om fotboll i Norr/bert

Postat 2012-09-11 11:18 | Läst 2845 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Otydlighet

 Ibland kanske livet är svårt att begripa sig på. Det händer saker man inte tänkt sig, eller så är det ens egen förmåga att förstå som inte hänger med. Jag säger saker till människor som för mig är solklara,kan därför inte fatta att motagaren inte förstått. >Jag blir irriterad ,men egentligen har jag uttryckt mig dåligt. Det är väl inte bara jag som upplevt detta? Blir det nu tyst här på sidan ja då är det riktig illa.

Ibland är det solklart vad som händer, men lika ofta har man delade meningar om en situation. Ganska tydligt blir det när man befinner sig på fotboll som åskådare, man känner dels ett ansvar för sitt hemmalag. Dommaren  skall skipa rättvisa . Men dömmer  han till motståndarens fördel blir det  problem. Så kontentan av detta blir att han som sitter inne med svaret på problemet har enligt åskådarna ofta fel. Eftersom man även i det övriga livet tros sitta inne med den enda sanning som man vet, utgår man ifrån att andra också skall följa det. Det är inte så det finns flera sanningar. Jag vill därför snabbt komma in på fotografi. Nu när alla människor snart är utrustade med en Kamera så är väl alla fotografer?. Då blir väl alla bilder snart tagna om dom inte redan är det.

Men enligt mina tidigare något suddiga och förvirrade reflektioner Finns det flera sanningar då finns det väl också flera lösningar på en bild även om den ser ut att innehålla likartade motiv. När jag plåtar i ett annat land och ofta är tillsammans med det landets fotografer tittar man  på utsrusningar bildvinklar och motivval osv visar det sig att vi är ganska lika. Men det finns skillnader att fånga närbilder av tex fotboll Ofta beskrivs bilder som skall förekomma i tidningar av arrangemang uppställningar före och efter match för fotografering. Lite skolkorts foto.

Bildens uppgift är den skall berätta något till någon, Det tycker jag är det som betyder något i fotgrafin. Det är därför oviktigt vem som tar bilden Bilder ökar i tidningar och vi är tillbaka till tiden vi inte kunde skriva då berättade det vi ville ha sagt med bilder. Så bilden är viktig för att föra budskapet vidare.

Postat 2008-03-23 11:38 | Läst 3024 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa