vattenspegel

Sport och Naturbilder

Att sälja bilder

 

Jag fick sälja en bild idag. På en internationell bildbyrå blev bilden såld. Det är i och för sig inget märkligt med det ,jag har sålt andra bilder,men den här bilden förbryllar mig. Dels därför att ingen någonsin har kommenterat bilden men man har tittat på den 645 gånger på denna sida.

På andra bildsidor den ligger på har det varit samma tittarsiffror. Bilden har legat länge och är tagen 1999 är inte kvalitativt särskilt bra. Den har legat på en bildbyrå sedan dec 2006 Idag blev den såld. De för mitt vidkommande höga tittarsiffrorna kan bero på att det står Naket. Det är naket men det kamofleras genom att han häller en hink vatten över sig.

På den bildbyrå där bilden blev såld finns ingen rubrik om naken. Den har annan tex och är inte så mycket tittad på men såld.

Vad jag vill  undra över vad är det som får bilden att visa upp ett sådant intresse som sagt den är inte särskilt bra men ända är den intressant.

Att se ett motiv är inte alltid något man förstår, man känner att det kommer bli en bra bild eller en bild som berör på något sätt. Man kan inte alltid sätta ord på det man ser Självklart kan man säga att den är dålig eller bra men sällan kan man beskriva känslan. Det är inte alltid att fotografens känsla vid fotograferingstillfället är den samma som betraktarens.

Just denna bild är ett exempel på det jag förstår inte vad som är bra eller dåligt i denna bild ej heller kan jag sätta ord på känslan den förmedlar om den nu gör det. Den finns i bland mina bilder. Mannen häller vatten över sig.

Säg något vad tycker ni Jag vill veta och såga om ni vill ,var hänsynslösa Den är såld/bert

Postat 2008-09-25 22:34 | Läst 2317 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kvinnan blev alldrig särskilt lyckad!

Jag undrar vad vår skapare tänkte på när han skapade kvinnan.

Mannen var troligen mycket enkel att få till det blev ju praktiskt taget en fulländad produkt. I all sin enkelhet fungerar ju mannen utan några större problem. Kvinnan däremot kan vara komplicerad och svår att komma underfund med.

Jag undrar om vår Gud, om det nu är han som bar ansvaret  var klar över hur mycket hjälpmedel som går åt för att en kvinna skall kunna leva sitt dagliga liv. Hur många kor som måste sätta livet till för att skapa det fett som går åt till sminket hon behöver under sin livstid. Samtidigt går mannen genom livet osminkad och bekymmerslös.

Jag undrar om skaparen hade insikt om alla varierande slag av känslor som måste få plats. För att ta hand om barn, om män som känner sig åsidosatta  och gamla  osv.

Barnafödande som exempel,medan en kvinna kan föda maximalt 12 -14 barn och i några extrema fall upp till 18 barn, men då ser hon ganska sliten ut, kan Mannen producera tusentals barn under sin livstid - utan att det syns på honom.

Jag undrar ändå om Vår skapare och Gud ansåg och fortfarande har den uppfattningen att kvinnan är mindre värd? Vissa herrar i svenska kyrkan anser fortfarande att hon inte kan tala i Guds anda. Då har man väl inte godkänt henne?

Eller man till och med anser att kvinnans hjärna inte håller måttet i jämförelse med mannens. Varför får hon annars lägre lön eller sämre förmåner bara för att hon är kvinna. Det måste innebära att hon anses vara en sämre skapad produkt/bert

 

Postat 2008-09-23 10:26 | Läst 1915 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Revanch och taggat till tusen.

Ikväll tog sig Sirius samman och vann med 4-0 mot Qviding, vilket visserligen var  en nödvändig skärpning för att återta anseendet. Men matchen var rörig och stundtals tråkig vilket för det mesta gäller fotboll. Jag kom tidigt för en av de roliga matcherna går alltid som förmatch och det är som dommarna utt:ryckte det ärlig fotboll när småkillarna eller tjejerna spelar. Det är ju inte så mycket att orda om utan det är fortfarande roligt att plåta fotboll därför fortsätter jag med det/bert

Postat 2008-09-08 00:25 | Läst 1779 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Gillar Tjejer

Det är klart att jag gillar tjejer särskilt synd om dom är det när det blir förlust. Ja tyvärr blev det bara 0-0 ikvöll på studenternas i Uppsala en kännbar förlust som innebär att Bälinge damer åker ur Damalsvenskan. Spelet var bra och ett lätt övertag för hemmalaget hjälpte inte. Det är mål som räknas.

Jag däremot fick en riktig hård boll i magen så jag vek mig. Det är första gången en spelare fått gult kort för att ha skjutit bollen på en fotograf. Orsaken var att hon efter signalen sköt i väg bollen i ilskan och jag råkade stå ivägen.

Kvällen var mysig och jag fick sälja ett par bilder till Kristianstadbladet.

Postat 2008-09-03 22:38 | Läst 2153 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Det är tungt att förlora

Jag har en viss förmåga att dra till mig förlorare. Det första jag tänker på är fotboll  men även  en del andra sporter också. Nu senast och under ganska lång tid har Sirius varit föremål för en lång radda förluster.När dom började vinna och hjälpligt klarat sig ovan nedflyttningsstreckaet har jag flyttat mitt fokus på Bälinge damlag som ligger riktigt risigt till. Dom har hittils lyckats skrapa ihop 4 poäng. Som om det inte skulle vara nog så har vi Enköping som också ligger i en hjälplös bottendy.

Låt oss därför konstatera att Uppsala Län är botten. Givetvis är det en påföljande dålig ekonomi,vem vill satsa på förlorare. För mitt vidkommande som fotograf är det en annan spänning som infinner sig nämligen den dramatik och fullständig satsning av i detta fall Bälinge Dam. Tjejerna är unga för unga för att mäta sig med TEX Linköping som är serieledare med 37 poäng. Hälften av Linköpings damlag är proffs medan Bälinge Dam är studerande eller arbetande tjejer. Spännvidden på de båda lagen är intressant för när dom möts på plan alltså i samma liga så vet man att man spelar på olika villkor. Däri ligger dramatiken att hoppas på att Bälinge skall få ett genombrott och vinna.

Nu struntar jag i resultatet egentligen det är att följa spelet med kameran som är intressant. Ingen räknar med Uppland som fotbollsnation. Nej då får man vända sig till Hulliganernas rike 75 km söderut. Kanske är det just det som är så skönt här finns inga hulliganer på läktarna Vakterna ta en fika medan lagen spelar. Men det finns inte så många på läktarna heller. Just nu hejar jag på Bälinge Dam kom och fota imorgon gratis inträde västar finns för fotografer ta fina bilder/bert

  

Postat 2008-09-02 17:58 | Läst 1888 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera