vattenspegel

Sport och Naturbilder

Besöket på Elmia

Den stora behållningen på Fotoutställningen för min del var utan tvekan Stefan F Lindbergs föredrag på Fredagen i Ämnet bildtänkande. Hans pedagogiska genomgång varade i nästan 2 timmar och vi som deltog fick en välbehövlig genomgång hur vi psykologiskt fungerar och hur viktigt vårt tänkande är för bilden. Att känna sig själv var ett av nyckelorden, samspelet mellan Tanke Vilja och Känsla var ett annat. Hur man fångar och berättar med bilder fick en förklaring som jag upplevde att de flesta av oss köpte.

Den andra upplevelsen var Fredrik Strängs hoppande mellan kontinenter och så även på scenen fick väl gott och väl oss att dra på smilbanden och hans övertygande förklaring om hur man utför sina behov på Mount Everest efter att ätit blåbärsoppa fick nästan föreställningen att tappa fokus.

Den tredje höjdpunkten var att jag Beställde en ny kamera efter Tjyvarnas påhälsning i Husbilen i Frankrike det blev Canons EOS-1 Mark 111 kanske var det fel men måste testa om den är så bra som det sägs / Bert

Postat 2007-03-31 19:18 | Läst 2707 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Tiggare

Jag har inget emot tiggare och ibland kan man försöka sig på att undra över varför och vilken situation som fått dem att hamna under en bro och att i en förnedrande ställning tigga pengar.

Jag ger gärna en slant till dem som tigger,ibland tar jag en bild av dom och tittar sedan på bilderna för att se vad som kan gömma deras bakom deras ledsna och till synes hopplösa ansiktsutryck. Ibland ser man att det är drogproblem av olika slag som är orsaken.  Ibland finns det andra ögon som tittar på mig. Deras levebröd är att tigga. Om vi ger en slant när vi passerar antingen vi nu gör det av någon slags godhet eller om vi väljer att döva vårt samvete. Så är det för mig en gåta att lösa varje gång jag lägger en slant i någons hand. Tanken kan sysselsätta mig en lång stund och det händer att jag frågar om att få ta bilden. Jag tar aldrig bilden i smyg, det känns som att förnedra en redan slagen människa på något sätt. Det låter kanske som någon form av samaritgärning av mig men det är det inte. Det är bara fängslande tanke och jag vill göra någon form av dokumentation. Varför berättar jag detta här? Jo jag spinner vidare på bilden eller fotot som jag aldrig tog.

Jag befann mig i Dover inför en avsegling till Medelhavet med en Swan 55. Under min vistelse i staden under vintermånaderna passerade jag under den bro  där tiggarna satt dagligen. En av dem fick en slant av mig nästan varje dag. Han skiljde sig från de övriga genom sitt vackra långa svarta hår, hans långa skägg och blå ögon. Jag kallade honom Jesus för att han liknade honom antingen han var medveten om det eller inte så fanns llikheter. Sista dagen hade jag samlat en påse med mynt för att handla i affären, det sista före avfärd. En liten slant lade jag som vanligt i Jesus hand  - Det är sista slanten - sa jag till honom. Han svarade inte vilket han aldrig gjort tidigare heller. Han tittade som vanligt bort. När jag gätt några steg vände jag mig om tog den tunga myntpåsen och lade den i hans hand- Handen sjönk ner av tyngden, han spärrade upp ögonen och tittade på mig för första gången på 5 månader. -Köp schampo- sa jag och gick vidare, Jag tänkte på hans vackra hår som luktade illa var tovigt och kläderna som stod för sig själva av smuts.

Under kvällen gick en del av besättning upp på stan och till puben Jag stannade kvar ombord. När dom senare var på väg hem utbröt ett kraftigt skyfall och regnet vräkte ned ,så gastarna tog skydd under en baldakin. Ur stuprännorna sprutade vattnet som ur en brandslang. Plötsligt stod där en man, berättade gastarna, under stuprännan och tog upp en flaska schampo ur fickan.Han hällde gott och väl hälften över sitt hår. Ett vitt lödder rann utmed mannens kläder och runt hans fötter bildades en cirkel av vitt lödder ..... Den bilden tog jag aldrig men ett minne är starkare än en bild i vissa sammanhang. Mannen på bilden är en tiggare i Strasbourg men har inget med historien att göra men han fick den sista pengen sedan tog Natt- tjuven resten  

Postat 2007-03-28 19:36 | Läst 2319 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vårens fåglar

Tranan och vildgässen vårens fåglar visar att nu kan vi hoppas igen skall försöka att fånga lite bilder på Trandansen vid Hornborgarsjön just nu 3-4000 har kommit men det kommer kanske 12 000 tranor och det är ett fantastiskt skådespel annar lämnat igen Husbilen och slickar såren efter äventyret och försöker få tag på en ny kamera
Postat 2007-03-27 23:10 | Läst 2606 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Husbilsrepotaget slutade med Robbing.

Dom tog våra pengar vara kameror alla kreditkort pass medan vi låg och sov. Endast en meter från våra huvuden lyckades man stjäla hela vår kassa och vara datorer mina kameror. Vi vaknade förvirrade djupt krängta och otäckt nära att bli skadade. Efter en timme var alla kort spärrade men ändå hann man plocka ut en summa pengar på ett av våra kort. Instängda på motorvägen strax norr om Lyon utan möjlighet att ta oss till bank eftersom vi inte kunde betala vägavgiften. Polisen som så småningom löste ut oss sa att detta var något som hände varje dag och att det fanns färdigtryckta formulär att fylla i på minst 2 språk.

Att stanna efter en motorväg i Husbil SKALL man inte göra det är något vi kände till men tröttheten var farligare ansåg vi med denna blixtrande trafikintensitet som det är på de FFranska motorvägarna SÅ vi stannade låste alla dörrar och somnade. Att bryta upp dörren och smyga sig in utan att Jag vaknade är en prestation för jag sover mycket lätt sedan många år i båtar där det alltid gäller att vara på helspänn.Gas sa någon, men jag borde i så fall kännt mig dåsig dagen efter men så var inte fallet. Vi blev tvugna att avbryta och åka hem igen. Vi behövde ett pass och en del kort för att fortsätta så "Nu bryter vi ihop och kommer igen" Men känslan på morgonen just då när det går upp för oss att Vi har blivit robbade är en tomhetskänsla och maktlöshet som sätter sina spår. Misstäksamma styrde vi kosan mot som vi tror "trygga Sverige?????

Postat 2007-03-26 20:07 | Läst 2441 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Snöstorm över Vogeserna

Snön vräker ner och det blir svårt att köra men tätt bakom en långtradare och foto genom rutan motljus djävlar bilden blir svart men det går inte att fånga vädret just nu det är bäst att sluta plåta och ägna sig åt bilkörning i stället siktar på Lyon för att få lite värme och möjligen sol Snö har vi fått nog utav men fina vyer utanför kupén
Postat 2007-03-21 20:52 | Läst 2344 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa