vattenspegel

Sport och Naturbilder

Lämnar Spanien

 

Det är färdigt jag lämnar spanien för att leva i Sverige under sommaren. Jag tror att det är skönare. Klimatet här är tufft sommartid mycket folk och värmen tryckande. De flesta svenskar som lever här vintertid åker så här års mot hemlandet.

En fanastiskt rolig tid med att utveckla en tidning, samtidigt är man alltid upptagen. Var det så jag ville att mitt foto skulle bli? Jag vet faktiskt inte, men mycket erfarenhet av foto av alla slag har det blivit. I dom 6 nummer jag fotat i har det bublicerats c:a 200 bilder. Många är så här i efterhand tekniskt sett dåliga foton. Ibland undrar jag varför. Svaret är att jag inte behövt jämföra och att behovet varit så stort.

Jag skall väl inte gnälla men min självkritiska ådra (om jag får kalla den det ) mår bra av att se i backspegeln, önskemålet var faktiskt att träna mig på att ta bra fotbollsfoton,det fick  jag tillfälle till eftersom jag skulle ansvara för sportsidan. Fotboll Handboll gick väl hyfsat men Golf det gick inget vidare. Sporten har en tendens att bli tråkig och det är inget bra för en fotograf.

Tålamod som en "fågelfotograf "har jag ju inte så dom bilder som skulle visas i tidningen kom bort jag ville helt enkelt inte publicera dessa. Men fotboll och handboll gick bättre. Nu åker jag hem och försöker ta mig upp till fjället och fiska lite med min kompis.

  

 

Postat 2008-04-15 16:47 | Läst 1974 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Sport och finess

 

Ibland älskar jag mitt jobb. Efter ett mödosamt arbete med att bli (acreditado) vilket inte är det lättaste när man skall göra en enstaka intervju eller bevaka ett större evenemang.Första gången det hände var mötet mellan Sverige och Spanien i Madrid i höstas. Svenska fotbollsförbubdet har ju sin egen prioritets ordning och i den ingår absolut inte jag.

Däremot fanns det ett antal Expressens och Aftonbladets direktörer Vilket resulterade i att vi mindre blaskor som ville bevaka och plåta inte fick plats. Det händer ofta särskilt här i Spanien där varje plats mycket noga skall bevakas. Vi som plåtar och skriver får själva stå för den bevakningen. Att komma viftande med ett Presskort har sällan någon effekt. Här gäller bara ett skriftligt brev från pressanvarig.

Naturligtvis kan man med Presskortet komma in på dom lokala evenemangen, men så fort det gäller penningbaserade stormatcher som håller sig i närheten La Liga får man vara ute i god tid. Hur som helst Real Musrcia CF tillhör det övre skiktet och har möjlighet att kvala upp till den högsta ligan. Pampar med vackra damer sitter uppklädda på Vip läktaren medan vi fotografer och skribenter står i kö för att bli insläppta och möstras misstroget. När man äntligen fått sin väst och blivit insläppt till kanten av den gröna gräsmattan, är man ständigt bevakad av vakter som försöker hindra arbetets gång. Man blir såsmåningom ganska skicklig på att överlista vakterna för att få en bild på någon av spelarna eller bossarna. Det är nerven som jag tycker om,jag borde slutat med det för länge sedan men det är ju så dj roligt.

Denna söndag var det speciellt jag skulle få en intevju med en ung proffspelare från Sverige och spelat i 3 år för Murcia och lägg namnet Svarta Pantern på minnet för det är hans smeknamn. Han heter Henok Goitum och är född i Stockholm Han beskrivs som en efterföljare till Slatan. Det tycker han inte om att man säger, men det kan han kanske få finna sig i.Efter många och krångliga turer fick jag några minuter med honom. Mycket sympatisk 23 åring som har siktet inställd på Landslaget. Trivs och bor i Murcia men åker hem till Stockholm någon månad på sommaren. Han har en lysande  framtid som proffs framför sig och vi hade en fin pratstund Hela tiden bevakade av vakter.

Matchen hur gick den jo Murcia vann hemma i den nya stadion med 80 000 på läktarna med 1-0 mot Valencia.

Postat 2008-04-07 16:04 | Läst 1981 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera