vattenspegel

Sport och Naturbilder

Hur blir man en fullärd pensionär?

Jag går  en hård utbildning,att bli pensionär är inte en "dans på rosor" det är dans på Birka Prinsess . Men själva tilldragelsen om man kan kalla det så blir ibland mycket positivt. Det är inte så bedrövligt som man låter göra gällande i press och politiska diskussioner. Det är väl bara studenter och pensionärer som får så höga rabatter på till exempel bio med 30%, bussresor minst 20% ibland mer. Tågresor under lågbelastning upp till 50% och matkuponger halva priset för pensionärer osv.

Men sedan gäller andra regler också . Det gäller att vara först i alla köer,att luta stolar mot bordskanten för att markera sin plats.Att ställa kundvagnen för hela ostdisken medan man plockar andra varor eller ställa kundvagnen i kassa kön medan man går och hämtar mjölk som man glömt. Att pensionärer glömmer är bara en ursäkt - dom skyller bara på det. Dessutom skyller dom gärna på att dom inte kan hitta betalkortet i kassan .Att kön växer bekymrar inte en pensionär Ser ni inte att jag är gammal frågar dom med en stickande blick.

Jag håller på att lära mig. Som fotograf är jag naturligtvis priviligerad förutom att jag går in gratis på alla matcher eller hänvisar till pensionärsrabatten som brukar vara 20 %  kan jag få kaffe och en bulle på pressläktaren. Så vi skall inte klaga det finns många människor som har det sämre än pensionärerna i Sverige.

Därmed kommer jag osökt in på det faktum att en glad pensionär blir man när Sirius vinner sina matcher vilket inte alltid inträffar 2-5 mot Villa. Däremot kunde jag se en trevlig Match med  Uppsla Bois Damer mot AIK på studenternas igår. Resultatet var för en Uppsalabo lite nedslående men kul foton blev det  Man måste fokusera på bollen/bert

Postat 2010-01-03 23:47 | Läst 2337 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera