vattenspegel

Sport och Naturbilder

Vi är inte snälla längre

Vi är inte snälla längre därför vinnner vi. Ja det passar ju bra när man ser bilder från Stockholmslagen som hotar och förstör matcher för att påverka utgången. Sirius är i det fallet ganska beskedliga i sin hållning .Kanske för beskedliga

Ja nu gäller det ju laget som antagit en aning hårdare tag med sina motståndare och börjar vinna sina matcher. Bråket som sänds i TV och tidningar är det ofta bublikens match. Där förekommer en ojämn kamp som alldrig tar slut Heta känslor blandat med en hel del alkohol får ibland oanade konsekvenser. En och annan ölburk har väl haglat ner på planen och på oss som stått i fokus för att plåta och ibland har jag lämnat den sidan av planen som varit hetast Så även en fotograf kan ligga illa till.

Senaste matchen Azyriska och Sirius antog en mycket hektisk  stämmning. Azyriska som ligger i topp  i superettan  fick stryk  med 3-1  på studenternas i Uppsala. Från den azyriska läktaren förekom många superlativer som inte passar sig att skriva. Dommaren är väl den på planen som får ta emot det mesta av grova försmädelser. Jag undrar om dom hör det och att dom ändå fortsätter att dömma.

Jag är övertygad om att det endast är en liten grupp bråkstakar som sätter igång det hela,många gånger har dom börjat provocera redan innan matchen. Vakterna svara kanske försöker vara vänliga och skrattar åt det hela men sedan när motgångarna kommer för det egna laget är bråket igång. Det är svårt att stoppa. Det bör nog göras redan vid grinden. Man vet vilka dom är så det är nog den vägen dom skall stoppas. Tråkigt för alla när det händer./bert

Postat 2008-08-26 16:58 | Läst 2146 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kulturfestival i Stockholm

 

Om man vill fotografera eller om det  saknas inspiration Åk till stockholm ni som kan, där händer det saker hela helgen.

En fantastisk uppvisning på Gustav Adolf torg med kända och okända artister men i en medryckande dans på cenen där ingen kunde stå stilla.

Postat 2008-08-15 00:03 | Läst 1762 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Årets reggae festival är över

 

Rubrikerna i ortens tidning: Artister greps på Festival.  Ja visst vad skall man annars skriva för det går väl knappast att sälja en tidning på "Ungdomar hade en trevlig fest." Jag förstår att uppdraget för tidningen är just att hitta något tråkigt. Jag upplevde inte festivalen i Uppsala på det sättet utan istället mycket glädje, vänlighet och mycket fin musik. Kanske för att jag råkar gillar Reggae.

Vi fick möjlighet att segla till Grenadinerna  och dom Västindiska öarna  St Vincent Grenada Mustic  mfl ett par gånger. Överseglingen från Kanarieöarna till Barbados tog 17 dagar var en underbar resa. Väl "framme"  kunde vi  leva ett fridfullt och okomplicerat ombordliv. Vi bemöttes av

idel vänlighet från befolkning och musikälskare, där vi vid det ena tillfället kunde leverera 6 st tomma bränslefat mycket billigt. Senare under vistelsen fick vi glädjen att höra musiken från dem efter det att musikerna knackat till och "stämt" faten efter konstens alla regler.

 

Det är ju klart att den Reggae som spelades  där var annorlunda. På St Vincent finns en hel del lokala förmågor  somliga var kanske inte så bra men många utövare var mycket drivna. Det är då självklart att man upplever Uppsalas Reggaefestival som både unik och uppiggande inte bara för tillresta fans utan även för oss som bor här.

Det kan kanske vara läge att ta fram något positivt ur all den musik som spelades under tre dagar. Vi hoppas att dom återkommer nästa år igen trots regn och lera ute på fältet kommunen upplåtit./bert  

Postat 2008-08-10 17:23 | Läst 1688 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Nu har festivalen startati Uppsala

 

Reggaefestivalen är gång och det är som vanligt något rörigt i början. Man får ett band (rosa) det står press om man visar ett presskort. De4t leder ingenstans utan dessutom bör man vänta in en stressad Presschef som undrar varför man är där och vad man vill. Pressdiket svarar jag för att ta några bilder av artisterna. Blir genast stoppad av en vakt som säger du måste gå runt in från framsidan av cenen, väl där stopp här kan man inte komma in du måste gå runt.

När jag för andra gången blir stoppad befinner jag på förbjuden mark. Jag frågar en ansvarig varför jag inte kan gå den vägen. Vi vill inte ha en massa Press springande här. Vadå här är bara jag och en kvinna från Enköpingsposten Men efter några turer och nya paserkort kaffe mm Så kom jag in fick mina bilder och cyklade hem i regnet. föresten jag såg inte många som tände på men det låg en dimma över gräsplanen av någonting. Jag tror att ungdommar och äldre njöt av musiken den var bra.

Postat 2008-08-07 23:31 | Läst 1575 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Genrationen som sitter på ett sopberg

 

Häomdagen när jag svettig lämnade Stockholms slott med mitt barnbarn Karl och köpte biljett til till en rundtur med en av Stockholm Rundtursbåtar Jag gick och sög på en glass och det smakade just då bra livet var härligt. Den lilla fjuniga matrosen som rev sönder våra dyrt inköpta biljetter pekade på glassen och sa lägg papper i papperskorgen.

Jag frågade tror du inte jag skulle göra det? Det är väl en generationsfråga repiklerade jag. Det är ju ni som skitar ner vår miljö sa jag varpå han flög i taket och bad mig lämna båten. Vi skitar inte ner det är ni gammlingar som är pest och skitar ner sa  han pluss en del annat som jag inte tänker skriva här.

Med Stadsparken i Uppsala i färskt minne, så fort solen tittar fram är den vit av papper och skräp  och jag lovar att det är endast ungdommar som står för den nedskräpningen. Taskig uppfostran och ett dåligt omdömme. Nu fick jag iallafall åka med på rundturen och jag kastade papperet i därför avsedd korg.

Tänk om vi kunde lyssna på dom barn som nu går i 1-3 klass Jag hör på min dotterdotter att man talar om miljön på ett helt annat sätt än för 10-15 år sedan.

Jag använder ofta kameran fotar helt enkelt dom som sitter där och jag lovar att det har effekt särskilt om man har en stor kamera. Givetvis har jag blivit hotad och visst har jag sprungit från platsen och det var länge sedan man fick Namnet senila gubbe. Men många har också plockat upp skräpet.

Skärpning krävs från den ungdom som nu är mellan 18-25 år Dom sitter på en allt ökande sophög trivs dom med det eller som någon sa.  Vem bryr sig/bert

Postat 2008-08-06 13:31 | Läst 1734 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 Nästa