vattenspegel

Sport och Naturbilder

Höstfärger

Det är höst och de är på väg att finna en plats där vinterutfodringen äger rum. Men först sker sarvslakten, i väntan på den fyller man på sina reserver. Lappland har en särskild färgskala just nu, mättad och rik. Det är nästan omöjligt att fånga den med kamera. Att leva i naturen är mycket påtagligt ur färg, och i förberedelser för vinter halvåret. Fåglarna behöver mat och vi ser till att foderautomaten fylls på. En härlig tid.

Postat 2017-09-22 09:26 | Läst 1479 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kreativitet vårkänslor.

Trots att våren ser ut att vara fördröjd  i Norrland vi har fortfarande, 1 meter snö och idag snöar det någon decimeter till. Det är två saker som får mig i alla fall att tänka på Våren. Renarnas återkomst från vintervistelsen. Påsken brukar var den utlösanade faktorn vad det gäller, renflytten till skogen. Renägarna själva anser att Påsk inte finns i deras kalender, de måste jobba och att fira påsk har de aldrig hört talas om. Detta gäller i första hand Malåtrakten och jag kan inte svara för hur andra renområde  har det. Den andra Vår tecknet är pimpeltävlingarna Det äger rum på sjöar runt om i Västerbottens län och samlar mycket sugna fiskare vi sina hål.

Våren gör snart entré och vi längtar till lite ljusare tider. Men det kräver kreativt tänkande i vinterlandskapet ,jag tycker det är svårt ibland och Kameran får vila onödigt länge. /bert

Postat 2016-03-07 10:50 | Läst 1418 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Det skiter dom i

Helna min vän och hennes man skulle flyga till Alicante. Väskorna var packade i lägenheten i Stockholm hunden sov en vacker schäfertik. Hon lyfte på huvudet vände på sig för att somna om. Klockan 4 på morgonen är ingen bra tid för hundar att vakna, inte människor heller förresten. Hussse och Matte ville något annat så in i taxin som stod och väntade. Hundar planerar inte utan dom ser dagens ljus som en god måltid vid 7-8 tiden och därefter botanisering i garannskapet efter eventuella nya dofter. Ur taxin på Arlanda in i ett trångt och varmt utrymme och dessutom skakningar och luftgropar som för hunden inte var särskilt behagliga.

Alicantes flygplats är ett myller av människor och ett stresscentrum för djur alla drar åt olka håll, kärror och väskor att seupp för. Man får verkligen ha ögonen med sig som hund. Men det värsta var nog att nu började behovsreflexerna göra sig påminda och medan mannen tog väskor så tänkte sig Helena en runda på närliggande gräsplätt. Bajspåsen hängde om kopplet som det bör. Mitt emellan de elektroniska dörrarna gick det inte att hålla sig längre utan med känd krökt rygg satte sig tiken och uträttade sina behov. Dessvärre var det på grund av onormala förhållanden och givetvis en del stress inget man kunde ta upp med en medhavd bajspåse utan i takt med att Helena blev rödare och rödare i ansiktet blev täcktes marmorgolvet i 4 plattors storlek av en brun tunnflytande sörja.En av bussarna från Benidorm med engelska pensionärer som fortfarande både kör men också går in genom dörrar till vänster krockade nu med detta tunnflytande . Men som alla vet har damer alltid ett sexpack med näsdukar i sin handväska,som nu kom väl till pass. Helenas man som gått i förväg med väskorna satt nu i bilen ovetande när en rödkindad och arg hustru släpande en fårvånad hund efter sig sa med barsk röst Kör mig hem Hundar skiter där det behövs.  Detta var min 100 blogg och mitt bidrag till en del skitsnack som varit/bert

Postat 2007-11-12 18:07 | Läst 4853 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera