vattenspegel

Sport och Naturbilder

Det är de misslyckde bilderna som får pris.

 

Jag spinner vidare på temat dåliga bilder, inte bara mina utan även andras bilder som jag tycker är dåliga, men som blir belönade med priser. Jag måste fråga: Vet någon var gränsen går mellan en dålig och en bra bild? Om man ser prisbelönta bilder som Årets bild ,av givetvis kända och aktiva fotografer, blir bilden belönad för att fotografen är känd eller finns det något i bilden jag inte känner till ? Kort sagt, en del anser jag är skitdåliga och jag skulle slänga dem direkt. Tänk om  jag därför, på grund av min okunnskap, slängt bilder som kunnat bli prisbelönta.

Sitter och bläddrar i tidningen Foto som jag tycker är experter på att samla på dåliga bilder. Nummer 5, 08  bild nummer 2 och nummer 4 .Är det bra bilder? Givetvis kommer många att säga att det är det. Förklara då gärna varför.

En annan reflektion är, när nu fabrikanter av digitala kameror ansträngt sig för att tillverka ett redskap för att avbilda med och när det är praktiskt omöjligt att misslyckas,varför jobbas det så hårt för att ta bilder som inte föeställer något eller förvränger verkligheten eller miljön som bilden är tagen i. Att det är den nya trenden det förstår även jag, men är skolorna nu anhängare till att förvränga verkligheten så mycket att den inte går att känna igen. Varför även här. 

Troligen har jag missat mycket i mitt resonemang men att ta vackra bilder känns inte nödvändigt om  man vill komma någonstans,det känns onödigt att kasta bilder och köpa dyra kameraprylar med så hög precison.

Jag laddar in 3 bilder som kanske är prisvärda. En bild föreställer 2 konstnärer som  möts, en annan är Almarna i Kungsan, den tredje är mål i fotboll. Ingen skulle platsa i Tidningen Foto/bert

Postat 2008-07-05 16:11 | Läst 1940 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Tv tittande

 

Det var länge sedan och det har hänt en del sedan jag bloggade sist.Tyvärr gäller det inte så mycket mina bilder som fortfarande är alldagliga och ibland riktigt dåliga. Ja nu jämför jag med dom fantastiskt fina bilder man ser både här och på andra bildsidor. Om sanningen skall fram så bryr jag mig inte om det, för jag får så många andra "högtidsstunder" med mitt fotograferande. Till exempel går jag fram till någon intressant person och hälsar, hej jag är fotograf kan jag få komma in här. De flesta är trevliga och mycket vänliga och frågar sällan för vilken tidning jag arbetar. Det räcker med att jag lägger bilder på Webben som upplysning. Visserligen har jag presskort och arbetar för någon uppdragsgivare ibland. Men de flesta bilder jag tar kommer alldrig ut ifrån min dator. Jag tror att fotograf har blivit ett yrke att räkna med igen.

Jag fotograferar för mitt höga nöjes skull och för att jag träffar så många trevliga människor..

Bilden ovan är iallafall ett försök att tala om att så ser hustaken ut i Barcelona man ser på TV och naturigtvis på fotboll Men alla Spanska lag spelar inte bra fotboll men fortsätter ändå.  Alla fotografer tar inte bra bilder men fortsätter ändå./bert

 

Postat 2008-07-03 23:41 | Läst 1214 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera