Sport och Naturbilder

Jag känner en viss oro

Vågar man träffa barn? Är barnbarn mindre gifiga än egna barn?  Måste man vaccinera sig? Det är höst lov och då om inte förr måste man träffa sina barnbarn. Att dom bor i andra änden av detta land har väl ingen betydelse. Det kanske är farligare? Läste att man dör av vaccinet. Man kan också dö utan det. Jag har alltid rusat förbi dessa köer med människor med vaccinationsbehov,nu känner jag mig lite spänd över vad som kommer att hända.

Igår och på uppmaning av min hustru steg jag in i kön fyllde i ett antal papper,sedan till nästa kö för att bli besprutad, Syster frågade har du tagit den och nämnde något jag glömt.... hon nämnde att jag kunde få en spruta för någon annan åkomma så jag sa  Nej det har jag inte. Så en i varje muskel ..Är du höger hänt frågande hon Ja svarade jag och hos satte sprutan i den högra armen ...Du kan få lite ont i armen efter detta Jag förstod inget av den logiken om det nu fannas någon.

Vad var det jag fick nu då: en spruta för någon sorts Lunginflammation ( har alldrig haft det) och en spruta för Förkylning ( tre år sen jag senast var förkyld) Så nu är jag rustad för att möta mina Barnbarn. Men tänk att man måste Vaccsinera sig för att träffa sina barnbarn, Sprutorna gäller bara för de ovan nämnda sjukdommarna Det finns fortfarande andra risker med att träffa dem, men det är en annan historia/bert

Inlagt 2009-10-25 15:39 | Läst 1407 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej!
Att du fick sprutan i höger arm, kan ha att göra med att den kan ge viss smärta och får du ont så vet man att det är just av sprutan du du fått ont. Hade man valt vänster arm, då kan man inte vara helt säker på om smärtan kommer utav sprutan eller om det är pga hjärtbesvär som du har smärtor.
Ibland kan det vara riktigt lurig uttänkt. Du har nog inte fått spruta mot förkylning, utan mot influensa. Det är lite skillnad.
Det är nog också så att det är barnbarnen som behöver mer skydd mot de smittor som du har med dig än tvärtom (om du själv inte hör till någon riskgrupp förstås).
/Nonno
Svar från optimal 2009-10-25 16:37
Tack det var ju en mycket bra förklaring det tänkte jag inte på Du är syster eller läkare Va/bert
munskydd ej att förglömma när du träffar barnbarnen plus tunna gummihandskar med tunna tyghandskar ovanpå för det är svårt att göra grejer med gummihandskar och glöm för all del inte handdecinfektionsmedlet, pumpflaska är bäst, en som står framme hela tiden och så ska du hosta och nysa i ärmvecket inte rakt ut i luften, hm, det var nog allt för denna gång, jo, du kan vara frisk smittbärare också, inte många som känner till det men det skall nog gå bra, hälsa barnbarnen
Hej igen!
Nej, jag är inte sjukvårdsutbildad, men i mitt velande i att ta/inte ta sprutan har jag samlat på mig information. Jag hade först inte tänkt ta sprutan, men kommit fram till att det här handlar inte bara om mig, utan det handlar om att ta ett samhällsansvar i första hand. Främst utifrån alla våra småttingar och ungdomar som inte har något skydd mot den nya influensan samt riskgrupperna förstås. Om vi alla som kan (utan allergirisker)tar sprutan i förebyggande syfte, kommer det att minimera riskerna för alla de våra minsta och unga på ett avgörande sätt.
Silja nämner munskydd, men det är inte verksamt mer än kanske i 30 minuter, Efter det är munskyddet så pass fuktigt att det släpper igenom smitta åt båda hållen.
/Nonno