Livet i raketfart

Livet, konsten och tekniken

Höstligt

Nu börjar det bli höst på allvar. Dags att plocka in sommarmöblerna, lägga upp båten och vinterstäda i trädgården.  Ett säsongsfenomen som uppträder nu är arbetsdagarna i alla föreningar och samfälligheter man är medlem i. Det skall röjas buskar, släpas ris och eldas upp. Folk som man inte sett till på hela sommaren dyker upp för att bokstavligen dra sitt strå till stacken (brasan).

Har man tur blir det fint väder och en en härlig stämning när man svettats tillsammans i några timmar och får umgås och skvallra en stund med varmkorv och en öl. Korv smakar sällan så gott som en solig höstdag i sällskap med ett gäng rökstinkande grannar!

Kanske får man också tid att sortera och gallra bland alla bilder som har lagrats på minneskort och hårddisk under den aktiva säsongen. Med digitalkameran blir det lätt tjugofem alternativa exponeringar av den där fågeln i trädet, och eftersom det är svårt att se på displayen vilken (om någon) som skärpan blev bra på så sparar man alla till "sen". Sen har för min del visat sig vara en tidpunkt som alltid inträffar - sen, dvs inte just nu.

 

Postat 2009-10-11 22:38 | Läst 900 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Liftoff för bloggen

Välkommen till min blogg!

Titeln låter kanske lite underlig, men syftar på att jag i bland har lite svårt att välja bland alla mina intressen. Det finns ju så mycket kul att göra! Därför tycker jag i bland att min tillvaro går i "raketfart".

Det kan också förekomma en och annan raketrelaterad bild här. Detta är dock det enda raketskott jag har lyckats fånga på bild, med mindre lyckat resultat som synes...

Bilden är från 2003 och tagen med min första digitala kompaktkamera. Sedan dess har fotointresset fått lite mer fart och i våras köpte jag en Nikon D80. Det främsta syftet med bloggen är att få tips och kommentarer för att kunna bli en bättre fotograf. Så kommentera gärna!

Andra intressen är gamla kameror och resor, så ett och annat inlägg om detta kan nog också förekomma.

Postat 2009-10-04 00:37 | Läst 1043 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera