Livet i raketfart

Livet, konsten och tekniken

På hemväg

Nu är det vår och man vill gärna vara ute en stund på vägen hem från jobbet. Tog svängen förbi St. Eriksgatan i dag och tittade på den fina utsikten från St.Eriksbron. Solen försvann just ner bakom horisonten och alla fönster i Vasastan brann.

 

Bara ett problem: det var KALLT! Att bilderna blev oskarpa berodde i alla fall delvis på att fingrarna skakade.

Så sista biten fick det bli tunnelbana. På Odenplan finns en monter där olika unga konstnärer får ställa ut. I bland är det riktigt intressanta saker där. Just nu är hels montern fylld av en gigantisk bläckfisk. Tydligen är den hungrig för det syns ju tydligt vad den har i kikaren. Föräldrar håll i era småttingar!

Två förväntansfulla damer med nyfärgat hår väntade på sina vänner.

Trevlig helg!

/Ylva

Postat 2011-03-26 00:05 | Läst 1685 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tågnostalgi

Claes har skrivit lite fina inlägg om amerikanska tåg . Det fick mig att tänka på en rulle svartvitt som legat framkallad men o-kopierad sedan 1986. Då åkte jag Transibiriska från Moskva, genom Mongoliet till Peking. Det var ett verkligt äventyr! Nu har jag scannat in rullen och äntligen fått se alla bilderna. Här kommer några smakprov:

I kurvan kunde man se en hel del av tåget.

Mongolisk stäpp, några hästar som betar i fjärran.

Resan tog nästan en vecka, korridoren och restaurangvagnen var platserna där alla umgicks. Detta var det kinesiska tåget och det fanns en samovar med hett vatten i ändan av vagnen. Varje vagn hade en egen konduktör. "Vår" lagade kinesisk mat på en gaslåga i sitt lilla krypin i vagnen. Det luktade underbart! Särskilt när den ryska maten i restaurangvagnen tog slut på den fjärde dagen...

Inför denna resa var jag i valet och kvalet om att köpa ett vidvinkelobjektiv, men bestämde mig i stället för en Minox kompaktkamera. Den var också rätt vidvinklig och hade dessutom fördelen att jag kunde fotografera i både färg och svartvitt samtidigt. När det sedan visade sig att man kunde köpa billig Kodak-film i Peking blev det en stor mängd färgbilder också. Så det får bli ett nytt projekt att scanna dem med...

Postat 2011-03-23 21:39 | Läst 1701 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera