Livet i raketfart

Livet, konsten och tekniken

Nya tider

Äntligen är det dags! Min åtta år gamla dator skall bytas ut. På sista tiden har den varit så seg att det har tagit minst en halvtimma bara att logga in. Man kommer hem och slår på datorn. Äter kvällsmat och loggar in. Tittar på nyheterna, sen går det att öppna mailen. Ni kan ju tänka er hur det är att öppna Photoshop...

Men nu skall det bli nytt på skrivbordet. Snabbare processor och mer minne. Ingen superdator tyvärr, det finns andra saker som kassan också skall räcka till, men betydligt bättre än den gamla. Jag har rusat runt i affärerna och letat modeller och det finns mycket att välja på men konstigt nog är det nästan omöjligt att hitta någon med bra skärm. ALLA datorer i hemdatorskiktet har lågupplösta "widescreen" skärmar. Vill man ha något som är bättre måste man välja en "gaming" dator med 17+ tum skärm och en vikt runt 4 kg. Knappast särskilt bärbart.

Så nu gäller det" bara" att installera alla programvaror igen, flytta mailbox, dokument och bildarkiv så skall det bli bildredigering sedan.

Postat 2010-02-15 23:00 | Läst 1533 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bälgaspelet

En av de snyggaste kamerorna i min "samling" är denna Kodak Junior 620.

Kodak Junior 620

Som namnet säger använder den 620-film som inte finns att köpa längre. Man behöver dock inte vara så avancerad att man sätter igång och spolar om 120-film till gamla 620-spolar, det går bra att ta en avbitartång och klippa ner gavlarna på en vanlig 120-rulle in till filmnivån, så passar den hyggligt. Man bör förstås kolla att den kan rotera obehindrat innan man stänger kameran.

Det här är en hyggligt avancerad kamera med inställning av både avstånd, bländare och tid. Man behöver alltså använda exponeringsmätare eller "sunny16" för att få korrekt exponering.

Strömkajen

"Brilliantsökarenpå objektivet är inte helt lätt att använda, men som tur är är kameran även utrustad med "sportsökare", två uppfällbara ramar på sidan.

Eftersom den är hopfällbar tar den inte så mycket plats utan är lätt att ta med.

Och så här ser den ut "In action":

 

Postat 2010-02-14 23:04 | Läst 4039 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera