Livet i raketfart

Livet, konsten och tekniken

Februari-ljus

Januari är slut och visst känns det att ljuset börjar komma tillbaka!

Så här fint var det på Esrange redan förra tisdagen. Ett ballongsläpp av höghöjdsballong förbereddes på stora ballongplanen.

-18 grader så det var snabbfoto som gällde.

Tyvärr var vi påväg mot flyget så vi hann inte stanna och se själva släppet, men så här vackert flöt den iväg upp genom lufthavet när vi såg den från vägen.

Det är skandal att det inte finns något riktigt eftermiddagsflyg från Kiruna. Skäms på er alliansen, vad är det för regionalpolitik! Ta SAS i örat och fixa lite vettig infrastruktur omedelbums!

Så passa på och ta till vara de underbara kalla februarifärgerna. Snart är det vår!

Hälsar februaribarnet

Postat 2011-01-30 19:14 | Läst 1849 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Frukost

Man skall äta en hälsosam och stärkande frukost, det har Luther bestämt och då måste ju alla svenskar göra det. Och ägna en massa energi att få sina barn att göra det osv. osv.

Eftersom jag tillhör den morgontrötta sorten lägger jag gärna lite extra tid på frukosten. Det känns lyxigt att få vakna ordentligt, lyssna på nyheterna och äta i lugn och ro, även om man får jobba en stund extra på kvällen i stället. Det funkar ju om man inte har en massa hämta-och-lämna-plikter.

 

Med tanke på förra blogginlägget har jag nu nogsamt sett till att frukosten är korrekt enligt alla Lutheranska kostcirklar, att man tydligt ser hur ingående produkter ser ut och att det är fullt med ren disk i diskmaskinen. Eftersom jag gillar färg har jag lyckats klämma in större delen av färgcirkeln också, till framtida generationers båtnad.

För att balansera upp färgchocken kommer här en monokromare bonusbild. Tyvärr inte utsikt från mitt fönster.

Utmaningen går vidare, hur ser DIN frukost ut?

Undrar Ylva 

Postat 2011-01-11 22:57 | Läst 1858 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Nya tag! Och lite om bra och dåliga bilder

Nu är det slut på ledigheten och dags att ta nya tag med det nya året.

Jag börjar med att önska er alla God Fortsättning!

Det har varit en lång och skön ledighet med diverse aktiviteter, dock inte så mycket av de fotoaktiviteter som jag hade planerat. Korta dagar och grått väder gjorde att det inte blev något av att avsluta och framkalla påbörjade filmrullar i mina kameror. Men det blir fler möjligheter till det. I stället har jag ägnat mycket tid åt "analog arkeologi" och gått igenom några lådor med gamla diabilder som jag fick låna från släkten. Jag har hittills bara haft två bilder från min tidiga barndom, så det var väldigt kul att återupptäcka bilder som man inte sett sedan någong gång för väldigt många år sedan!

Som vanligt inspirerar grävandet i gamla bilder till funderingar om vad som är "värt" att fotografera. Jag upptäckte att en bild som jag gillade var ett ganska dåligt snapshot från vårt kök. Maskiner, husgeråd och förpackningar, det mesta är förändrat men somligt finns kvar. Förmodligen sista bilden på rullen eller något barn som har lånat kameran, men kul (för mig) att se nu. Så kanske är det läge för ett foto av frukostbordet i veckan. Någon som har lust med en utmaning? FOTOGRAFRERA DIN FRUKOST!

Kök från tidigt 60-tal, dock utan frukost.

Och så har jag fått en stafettpinne att välja en favoritbild från det gångna året.

 Stafettpinne

Jag har funderat lite och kommit fram till att jag har tittat mindre på folks uppladdade bilder och läst mer i bloggarna i år. Därför har det inte blivit så många favoriter. En bild som jag gillar mycket är i alla fall den här:

 Årets FS bild 

Jag gillar både det orginella perspektivet, valet av (o)skärpa och de häftiga färgerna. En favoritbild från en favortitplats!

Stafettpinnen skickas härmed vidare till Olle Jansson och Thomas Meldert som  är två duktiga och flitiga fotografer och slitstarka kompisar.  Det skall bli intressant att se om de hänger på!

Och så måste det ju vara med en aktuell bild som avslutning. Det var lätt att bli blöt om tassarna i dag!

Det porlar

 Här gäller det att ha långa ben!

 

Postat 2011-01-09 22:56 | Läst 2611 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera