Livet i raketfart

Livet, konsten och tekniken

Hjuligt på stan

Vilket behändigt fordon, bara ett hjul och ett praktiskt handtag om man vill "parkera". Batteridriven? Han försvann snabbt iväg i alla fall.

Postat 2014-10-31 20:57 | Läst 1082 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Solsken hos mig

Solen tittade fram i dag och eftersom jag är sjukskriven med order om "vila" och "ute" tyckte jag att det var ett utmärkt tillfälle att följa doktorns order. Några större ansträngningar kom ju inte på fråga (vila), men bussen till Hagaparken stannar utanför dörren så förmiddagskaffet kunde ju lika väl intas där (ute).

 

Sagt och gjort, bussen tar 5 minuter och det finns ett hyggligt fik i Koppartälten. Solen sken och i "tältöppningen" fanns det tillochmed bord med filtar utomhus i lä. Så med en cappucino i pappmugg kunde den sista gnuttan höstsol avnjutas. Sen blev det en stillsam promenad. Man måste ju komma iform så man kan återgå till arbetet snart.

Man kan ju undra lite hur de tänkte när parken anlades. Pelousen, den stora gräsmattan, sluttar åt sydöst. Så redan mitt på dagen är skuggorna från träden långa. Området är egentligen idealiskt för pulkaåkning på vintern, men det är tråkigt att det ligger i skugga redan vid lunchdags.

Nu är det inte många blad kvar på träden. Men de som finns glöder i det varma höstljuset.

Hagaparken är en engelsk park och nu är den så fin som den någonsin kommer att bli. Det är märkligt att tänka på att de som en gång anlade den aldrig fick se träden uppvuxna så som det var tänkt, men det får vi. Ett riktigt kulturarv som man bör uppskatta! 

Det kinesiska templet var det länge sen jag besökte.

Mörka krafter spred ut passiviserande kemikalier över oss. Eller hur det nu var med det. Det kan ha varit alldeles normal kondens också.

Och sen fick det vara slut för dagen.

Om ni har tid över i helgen är det ljusfest i parken på söndag. Startar kl 16. Det kan nog bli fint!

Postat 2014-10-30 16:09 | Läst 1186 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

DKW

Virserum är en liten ort i Småland inte så långt från Hultsfred. Fastän samhället numer har mindre än 2000 invånare så finns där det mesta, tom en välkänd konsthall som brukar ha intressanta utställningar varje sommar. Så om man har vägarna förbi tar man givetvis en avstickare dit och kollar läget. Konsthallen fokuserar på "antropologisk konst", dvs konst som vill att få betraktaren att reflektera över sin egen vardag.

Denna gång råkade vårt besök sammanfalla med ett DKW-rally. Många fina bilar passerade och tog en paus på konsthallens parkering. Givetvis fanns kameran med i fickan.

Som "folklig konst" tycker jag nog att de som renoverar och håller liv i dessa gamla 2-taktare är lika intressanta som det som visas inne på konsthallen.

Fina och välskötta exemplar:

Alla möjliga färger och varianter:

Sobert beige...

eller sportigt rött:

Om inte skicket är perfekt kan man kompensera med roliga dekorationer:

En lite äldre variant, kanske med träram?

Det var mycket att titta på så den här lille stackarn fick vänta länge på husse...

 Mer om vad som erbjöds inne på själva konsthallen vid ett senare tillfälle.

 

Postat 2014-10-26 18:39 | Läst 1770 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera