Canon Eos 7D Mark II

Artiklar om produkten

TEST: Canon EOS 7D Mark II

Betyg


(4.74/5)

Summmering

Uppgradering av Canon 7D - nu med 20 Megapixel och 10 bilder per sekund. Snabbare och bättre autofokus samt bättre brushantering på höga isotal.2021-02-05 janne68nilson


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, gedigen o funktionssäker
MINUS:

Perfekt action kamera som trivs bra i sällskap med mina 5D3 kameror
2020-01-19 Sianin


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Ergonomi, autofocus, snabbhet är riktigt bra
MINUS: Finns egentligen ingen bra normalzoom till den som matchar perfekt. Aps-c objektiven saknar väddrtätning och ef L objektiven blir lite lustiga brännvidder

Mycket trevlig kamera. Uppskattar den robusta konstruktionen och känslan när man håller den i handen. Har haft med den pånågra resor och fått många fina bilder
2018-01-22 Fredrik AVT


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Autofokusens prestanda, täckningen av bilden med AF punkter, inställningar för AF, enkelt att välja AF område, byggkvalitetskänsla, ergonomi
MINUS: Dåligt dynamiskt omfång. Ser färgflammigt brus då jag lyfter skuggor 2EV. AF punkterna verkar inte ligga exakt där de indikeras i sökaren vilket kan leda till fokusfel på motiv som endast utgör en väldigt liten del av bilden.

För sportfoto är kameran suverän. Lätt flytta AF punkt med joystick och vredet för val av AF område är väldigt välkommen (även om det är märkligt att det tog så lång tid att införa den - fanns på Nikon D2H 2004). Systemet med "use cases" för AF är genomtänkt. Det är kanske t om mer värdefullt hur man kan konfigurera AF än spridningen av och antal punkter. Chassigt är förtroendeingivande och den nya gummibeklädnaden är mycket skönare än äldre kamrors. Kameran spelar till Canons styrkor - AF och brus vid höga ISO som passar perfekt på en sportmodell. Dynamiskt omfång är tyvärr sämre än konkurrenter och jag höjer som mest skuggor 2EV med denna.kamera. Sedan verkar precisionen i hur väl AF punktsmarkeringen stämmer överens med punkterna vara sämre än i de rena profffskamerorna i 1D serien vilket kanske ändå är förståligt med tanke på prisskillnaden. Priset fluktuerar en del och man får se över sina objektivbehov och budget men Nikons D500 är idag en svår konkurrent som på många sätt slår 7D II på fingrarna, med den tar ju inte EF/EF-S objektiv:)

Liknande produkter: 80D, 5D mark III och idag D500
2016-11-05 Oförbätterlig


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Autofokusen! Seriebildtagningen! Mycket för pengarna
MINUS: Dåliga brusegenskaper på höga ISO

Denna fick ersätta en 70D när jag väl bestämt mig för att fågelfoto var jäkligt kul. 7D II känns mer "rejäl" än 70D, bra respons i reglage och menyer och underbar seriebildtagning, tystare och snabbare med en följande autofokus som hinner med gott och väl! Det känns som om man får väldigt mycket välbyggd och till största delen genomtänkt kamera för pengarna. Min ser som ny ut efter 8 månaders hårt liv i fält.
Fantastiskt bra på speciellt flygande fågel. Med slutarprioritet, en snabb tid, snabb serietagning och AI Servo valt är kameran helt fantastisk, bara att sikta rätt och hålla in avtryckaren tills buffern är full. Med flera användbara autofokus-"case" för olika situationer och många punkter som går fort att byta bland är autofokusen det jag gillar absolut mest med kameran. Snabb och skarp helt enkelt. Avancerad men samtidigt ganska intuitiv och lättanvänd.

Den största nackdelen tycker jag är bruset på högre ISO-tal. ISO över 1600 upplever jag i princip kräver brusreducering i efterbehandlingen, och då kan man ju glömma detaljerna i bilden. Jag har tyvärr jämfört den med en fullformatare, och det ska den ju inte kunna svara upp till, men lite bättre brusegenskaper tycker jag man kan förvänta sig jämfört med t ex Nikon D500. Med 5,6 optik är tyvärr en mulen höstdag för mörk för att ge bilder som inte behöver brusreduceras i efterhand, och särskilt om man behöver hålla slutartiderna rimliga p g a motiv som rör sig något.
En annan nackdel är att man inte kan exponeringskompensera med rullhjulet om man fotar i manuellt läge eftersom bländaren hamnar där. Då får man bläddra i menyn istället och naturligtvis helt körd om det plötsligt dyker upp en pippi mot himlen. Men det är snarare ett Canon-relaterat problem då väl alla hus lider av detta av någon mycket märklig anledning.

Kortfattat: 70D ansågs definitivt vara kanske den bästa APS-C-kameran för fågelfoto innan 7D II kom, men trots det måste jag säga att den senares prestanda och kvalité definitivt gjorde en uppgradering värt det. Så mycket bättre är den.

Ihop med nya Canon 100-400 4,5-5,6 II är det en sanslöst bra "budget"-utrustning för fågelfoto! Så länge man kan hålla ISO under 1000 känner man då inget behov av 3 ggr dyrare kameror och objektiv.

Kundtjänst: Har inte behövt användas

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 14000
2016-05-09 Gäddfiskarn


Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Supersnabba seriebilder, gediget bygge, bra ergonomi
MINUS: Brusigare än jag väntat mig på höga ISO

Har haft kameran ett tag nu. Grymt snabb på seriebilder, tur att det finns ett mellanläge som inte öser av bilder i det snabbaste läget att välja ibland. Lite besviken på bruset på ISO runt 4000, enligt testerna så såg den grym ut, men jag får ofta rätt brusigt.

Pris: 13000
2016-04-13 Vibybo


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvalitetskänsla, lättskött, bildkvalite.
MINUS: Osäker på om det finns dåliga egenskaper

Köpte den när min första systemkamera (1200D) var på verkstad. 7D mkII gick snabbt att lära sig, har tagit endast 500 exponeringar sedan jag köpte den för en vecka sedan. Den har fungerat utmärkt, känns som kvalitet. Enda besvikelsen är, att autofokusen med Tamron 150-600 påsatt inte är tillräckligt snabb för snabbflygande fågel. Men det är i rättvisans namn inte så lätt att få till.
Bildkvaliten är jag nöjd med.

Kundtjänst: Väldigt bra hos Mattsons

Köpt hos: Mattssons i Lund

Pris: 13500
2016-03-02 Bosseja


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb seriebildtagning med ca 10 bilde i sekunden och autofocus som hänger med utan problem.
MINUS: Menyerna kan vara bättre. som det nu är så tycker jag att det blir lite rörigt innan man vänjer sig.

En helt underbar kamera, snabb, träffsäker med blixtrande fokus. Med andra ord en så är det en kamera litar på.
Fotograferar mycket snabba förlopp inom häst och motorvärlden och där är bäst.

Liknande produkter: Har en 7D innan och när MK2 dök upp så var det inte svårt att se fördelarna
2015-12-01 Daniel THOMAS


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Focusing System, 10 FPS, Construction quality
MINUS: 1.6 crop factor

The 7D Mark II is a great box, by it capacity to manage 10 FPS, you love sport and wildlife photography, this camera is for you. The perfect match lens is the new 100-400 IS USM II. The focusing system comes from the 1D Mark IV.
Full, frame or crop sensor, that is the question, I have no doubt that a full frame offers better possibilities in term image quality and also versatility. That's why I see a lot of photographer using a 7D mark II and also a 5D Mark III. One is the complement of the other...

Sorry for my Swedish.
Cheers

Kundtjänst: No problem at all
2015-09-18 Bertil V


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Autofokus, exponeringsmätningen, serietagningen, dåligt ljus-egenskaper. Att det går enkelt att ändra fokuspunkter genom ett enkelt reglage. Möjligheten att skräddarsy sökarinformationen.
MINUS: Jag har märkt att det är lätt att glömma att ändra autofokusens inställningar vid motivbyte, t ex från gatufotografering till fågel. Men det är förstås inte kamerans fel utan mer mitt eget, 7D var lättare att hantera på det viset.

Ett riktigt bra steg uppåt och det trots att 7D verkligen inte var någon dålig kamera. Autofokusen har blivit fantastiskt bra. ISO-egenskaperna ordentligt förbättrade och det är lättare att fotografera i dåligt/svagt ljus än tidigare. Bilderna är renare. 10 bilder i sekunden är bra att ha men lika värdefullt är faktiskt det tysta läget, att fotografera i en kyrka under en ceremoni är inget bekymmer. Kort sagt, en redan bra kamera har blivit bättre på allt.

Kundtjänst: Toppen, som vanligt.

Pris: 17790
2015-08-20 Johan74


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb och stabil
MINUS: Saknar Wifi

Top Notch!
2015-07-30 Per Eisele


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Supersnabb och myvket bättre än första versionen.
MINUS: Bara APSC begränsingarna men så är det ju.

Förutom mycket bättre ISO egenskaper och bättre färgåtergivning så är också slutaren tystare på få första versionen. Det senare en positiv överraskning som jag inte läste i tester.

Det är helt enkelt den perfekta fågelkameran.

Dvs om man inte har ett jättetele och en lika snabb fullformatare.
2015-04-13 RolfE


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Autofokusen, bildkvaliteten, handhavandet.
MINUS: Hittills inte hittat några!

Kort sagt excellent!

Kundtjänst: Utmärkt
2015-02-03 Drogen


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Snabb med fantastisk autofokus och mängder av inställningsmöjligheter.
MINUS: Brus och DR. Helt OK men fortfarande ett snäpp efter konkurrenterna.

Jämfört med gamla 7D så är den inte mycket bättre på något men lite bättre på nästan allt. Autofokussystemet är hämtat från 1Dx och fantastiskt snabbt och flexibelt med mängder av inställningsmöjligheter. 10 b/s och väl tilltagen buffert gör den till en fantastisk kamera för sport, action och djur. Brus/DR sägs ligga ca 1 steg bättre än föregångaren, och det verkar stämma. Helt OK men fortfarande lite efter konkurrenterna. Ska man ha en kamera med dessa specar och bättre brus/DR så får man dock hosta upp ytterligare 40 000.-...

Pris: 16490
2015-01-29 PierreS


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Lågt brus, Jättebra autofokus
MINUS:

Det är mycket inställningar. Mycket mer än gamla 7d.
Robust byggd. Den drar lite mer ström med GPS påkopplad men inte så mycket som jag inbillade mig i början. Den är så bra som förväntat. Väldigt lite brus även i de högre ISO-talen. Autofokusen den bästa jag haft.

Enda problemet jag haft är att kameran inte fungerar 100% när jag har mitt Sigma 17-70 påkopplat. Den är lite trögare i autofokus än mina andra objektiv. Det kan vara att strömförbrukningen blir lite högre med det objektivet som är orsaken. Bara en hypotes. Mina andra objektiv fungerar klockrent. Även mitt Sigma 150mm makro. Alltså ligger felet troligen i objektivet och inte i kameran.

Cyberphoto glömde lägga choklad i Kartongen. Efter att mest på skämt ha påpekat det till deras kundtjänst kom ett separat paket med choklad dagen efter :) .

Liknande produkter: Ingen.

Kundtjänst: Har alltid varit bra att ha att göra med.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 16490
2015-01-15 Jonas Henriksson


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabbheten, mångsidigheten, gedigen,
MINUS: Expneringskontrollen till lodrätt höger är kass.

Hade 7D innan som jag var nöjd med. Men 7D Mark II är grym.
Känns extremt gedigen, batterigreppet är fantastiskt. Flera funktioner på Batterigreppet.
Jag gilalr verkligen små detaljer som tex att man har med en plast detalj som man skruvar fast i kameran för att USB/HDMI kablar inte ska lossna, värdefullt om man kör studifoto och kopplat kameran till datorn.
Multi funktions knappen går att programmera in så man kan styra flera funktioner i sökaren med hjälp av bländar ratten och slutarratten.
Tycker för att vara en cropsensor att den klarar av ISO bra.
På Downsidan som jag ser det så gillar jag INTE att ha exponeringskontrollen lodrätt till höger, rätt svag belysning. Svår att se om man har glasögon. Det var MYCKET bättre förr då man hade den längst ner i sökaren, stort tydligt.
En riktigt bra kamera.

Kundtjänst: Cyberfoto Som vanligt helt fantastiska

Pris: 15995
2014-12-30 Sidebyside


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Fokuspunkter 65 st (toppen) och 10 bild/sec full upplösning.
MINUS: Finns inga

Mycket bra kamera! Snabbare än väntat och med en fokus som inte är av denna värld. Inte heller så svår att lära sig även om man inte haft Canon innan. Betydligt mindre brus på lite högre iso tal än te.x Canon 60D som jag hade innan, vilket i sig är en bra kamera det med.

Pris: 17790
2014-12-29 Mats Lindberg


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Iso prestanda, snabb och säker autofokus, 10fps, bild kvaliten
MINUS: Ingen wi-fi, ingen touch skärm, ingen vikbar skärm,

En ordentlig uppgradering från gammla 7D. Mycket bra iso prestanda. Bildbyrå har tagit in bilder på 16000 iso. 10 fps är värdefullt. Snabb och säker fokusering.

Liknande produkter: Canon rules

Kundtjänst: Mycket bra

Pris: 17000
2014-12-16 Jacob Boman


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvalité, menyerna och valmöjligheter, ISO, seriebildtagningen, inbyggda blixten
MINUS: Ratten men Tv, Av osv är låst och snabba byten svårare, Zooma in bilden flyttad, knappen svår att se. Vill kunna välja detta!. Några egna valmöjligheter av reglage saknas.

Utseendemässigt är det inte mycket som skiljer men det räcker man tar en bild så hör man skillnaden. Den låter mindre än den gamla och för mig en känsla av en högre kvalité. De nya fokusvalen hör till mina favoriter, alltså var man vill ha fokus och hur stor del som ska täckas. Läckert är ju alla nya menyer och val när det gäller AF. Har redan tagit bilder i rörelse som omöjligt blivit lika skarpa med 7D. Har inte haft den i mer än 400 bilder men mersmak ger de. Gillar nya batteripacken också. Flera fördelar mot den gamla. Trist dyr bara men för mig är den ett måste...

Liknande produkter: 5D mark 3 begagnad blir ungefär samma pris som denna ny...

Pris: 16800
2014-11-06 Jan-Michael Breider


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Autofokusen och möjligheten till högre frekvens för fågelfotografering.
MINUS: Orättvist att jämföra med stridsvagnen 1Dx som kostar tre ggr så mycket. Iso-egenskaperna ligger inte på topp.

Känns precis som den gamla 7D som ju var en mycket lyckad kamera. Är man van vid Eos-1Dx hittar man lätt i menyerna och Autofokusen ställs in på samma sätt.
Har testat isoegenskaperna, men tyvärr bara på JPEG då Adobe ännu inte uppdaterat sin Camera-RAW. Jämfört med gamla 7d som jag använde upp till 800 iso kännes det som om man möjligen kan lägga på ett steg till. Faktiskt såg filerna tagna med 3200 iso riktigt skapliga ut så det skall bli spännande att se vad kameran går för ute i fält med RAW.

Uppdatering 2015:
Iso-egenskaperna tycker jag inte håller måttet. faktiskt ingen stor skillnad jämfört gamla 7D. Möjligen 1600 iso, men upp till 800 iso fungerar det bra.

Liknande produkter: Kom igen nu Nikon - här finns et hål att täta!!!!

Pris: 16600
ANNONS
BWF Polarizer