Annons

Nikon D3

Betyg


(4.83/5)
(4.42/5)
(4.81/5)
(baserat på 36 recensioner)
Skriv en egen recension



2018-07-26 Foto-Ake



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: De nya proffsmodellerna är egentligen bara förfinade versioner av denna. Säger nog allt.
MINUS: Tung

Grym! Byggd som en stridsvagn. Upplösningen räcker, autofokusen fortfarande i topp. Men inget för en nybörjare.

Pris: 4200

2017-01-31 Ventures



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Pålitligt rejält arbetsverktyg.
MINUS: Vikten om man ska bära den länge

Gick från en D2x till denna så skillnaden är inte dramatisk när det gäller handhavandet. Den största skillnaden vilket också var främsta avsikten med bytet är lägre brus vid högre ISO. Nu finns det väl ännu bättre prestanda på de senare D4 och D5, men steget är ganska stort i det avseendet mellan en sensor från 2004 och en från 2007. Främst är det de större pixlarna i och med Fx som påverkar med större ljusinsläpp.
Med Fx följde utbyte av några av Dx-objektiven till en högre kostnad, ökad vikt och storlek. Med automatisk detektering av Dx-objektiv går det sömlöst att använda både Fx och Dx-objektiv. De senare med förlust av upplösning från, med dagens mått redan blygsamma 12Mp.
Displayen på baksidan är betydligt större än på föregångaren och några finesser som vattenpass och kamerainställningar kan visas tydligt. Liveview-funktion är nytt på D3 men jag tycker den är oprecis och långsam. Spegeln ska fällas upp och ned och man vet inte riktigt i vilket moment bilden tas då det klickar flera gånger.
Knappar, reglage och inställningar kan anpassas långt mer än man behöver.

Mitt exemplar hade gjort bara 13.500 exponeringar så gummit och allt var i bra skick utom tumhjulet som glappade. Det finns förstås ett till tumhjul i vertikalgreppet men det är inte praktiskt att använda det i horisontalläge. Felet är relativt enkelt åtgärdat med hjälp av servicehandboken, en liten krysspårskruvmejsel och elektronikrengöring samt en portion tålamod.

Som oftast med Nikons ensiffriga kameror får man en väl genomtänkt och ergonomisk kamera gjord för att tåla mycket och D3 är inget undantag. Det skulle vara tumhjulet då. Det var inget fel på bildkvalitén från D2:an så länge ljuset var tillräckligt. Med D3 kan man fota en stund till i skymningen.

Liknande produkter: D700

2015-09-07 Erik T



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Den är med. Den bara tok matar på helt hejdlöst med en dödskön presition. Snabb autofokus,
MINUS: Något gummi gräpp lossnade lite med va väldigt lätt att limma tillbaka.

Fulländad kamera för den som vill göra fina street fotto bilder och fotta i mörka Miljöer.

Liknande produkter: Nikon d700 / d600

Kundtjänst: Super bra

Pris: 6000

2014-08-22 Jamespkulle



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

En helt grym kamera trots några är på nacken
som fågelfotograf så kan säga helt grym

2013-07-31 photokjk



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: tygden. kvalitet. bra bateri.
MINUS: tygden

kvalitet rett igenom hela kamran !

Liknande produkter: canon d1 nikon d200 nikon D2

Kundtjänst: ingen

2012-12-16 Doktor H



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Den är verkligen förtroendeingivande. Det går också att vrida ur den några riktigt bra bildfiler. En är verkligen lättjobbad.
MINUS: Den är TUNG. Nikkorgluggarna är ganska bra, mende kommer inte i närheten av Leica. Zoomarna undrar jjag varför någon enda använder. Dyra och ganska dassiga

Det är inte Leicakvalitet. Verkligen inte, Men det är en bra och trevlig kamera. Med fasta gluggar går det att få den att klämma ur sig bilder som går att använda.En billigare lösning om man inte kan få tag på Leica

Liknande produkter: Jag kikade på Canon, Sony, Pentax. Nikon är fortfarande mycket intuitiva.

Kundtjänst: Har inte behövt söka kundtjänst. Allt jag har behövt har jag hittat i bruksanvisningen

2012-03-30 bomalt



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, skarp, "full-format sensor", bra ISO-egenskaper, bra ergonomi
MINUS: Ganska tung, går inte att filma med

Då jag köpte den var det ett rejält "lyft" att gå över till FF-senor. Använder den fortfarade idag till viss fotografering då den presterar väldigt bra.

ISO-egenskaperna är mycket bra (nyare kameror har givetvis bättre ISO-egenskaper idag). Inga problem att köra på t ex 1 600-3 200 ISO utan nämnvärt brus. Autofokusen är snabb och säker även i svagt ljus. Man kanske inte tror att "bara" 12 MP och en FF-sensor kan åstadkomma ett så bra resultat, men det gör det! Gör t ex A3+ utskrifter där resultatet är hur skarpt och bra som helst.

Möjligheten att själv kunna "programmera" kameran för olika motivtyper är väldigt bra för att nyttja den optimalt. Inställningarna kan också lagras utanför kameran eller göras via dator m h a programvaran Nikon Camera Control 2.

Batterikapaciteten är också mycket bra. Plats för 2 st CF-minneskort. Ergonomin är bra och välbalanserad även om den är ganska tung.

Sensorn har en viss förmåga att dra åt sig damm och man kan behöva göra ren den lite då och då vilket jag inte upplevt med andra kameror.

Filmmöjligheten är inget jag direkt saknar, men det skulle ha varit trevligt om den fanns (med tanke på att kamerorna har det numera).

Liknande produkter: Tidigare Nikon D2Xs

Kundtjänst: Bara det bästa...

Köpt hos: Foto A-Bild

Pris: 36500

2012-01-20 Dr No



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Känslan, hastigheten, ISOt, allt!
MINUS: Den är förstås stor och tung, men det som irreterar är att det är dyrt att skaffa fjärrkontroll och blixtstyrning.

Jag har nu varit en lycklig D3 ägare i 2 år. D4an har precis blivit utannonserad men kan överhuvudtaget inte tänka mig att en kamera kan bli bättre än så här... jag vet att jag har fel men så känns det. D3an har ingen videofunktion men det åtgärdades på S versionen men har nog aldrig saknad den heller.

Den är som en stridvagn och jag har aldrig varit särskilt försiktig med den. Den skjuter som en automatkarbin oavsett om det är ljust eller mörkt ute. Lättanvänd men knapparna på rätta stället. Känslan när man har den i händerna är perfekt!

Det enda som irreterar mig är att man måste köpa dyr extrautrustning för extra funktioner som finns i amatörkamerorna, tex fjärrkontroll (extremt dyrt och klumpigt att hänga på), eller stryra Nikon blixtar externt.

Liknande produkter: Ägde tidigare D40, D90...men hoppade över D300s för denna!

Kundtjänst: -

Pris: 30000

2011-05-08 unit



Att använda: 2 Hållbarhet: 5

PLUS: bildkvalité vid höga iso, batteritid! (mitt rekord är 4500 exponeringar på en laddning, arvika 2008)
MINUS: tung och stor

fantastisk kamera, inte mycket att orda om. håller fortfarande toppkvalité efter drygt 3 år. behöver man en stabil och rejäl kamera så är den här ett bra alternativ. har börjat glappa lite i gummit, men får väl limma.
knivig att använda om man är kameraovan, lite enklare om man gillar mycket knappar.

kommer troligtvis aldrig köpa ett så här stort och tungt kamerahus någonsin igen. nästa digitalkamera blir nog D700 ersättaren, när Nikon nu behagar släppa den.

Liknande produkter: Canon 5D (köpte den när den kom ut 2007), är sugen på Leica M9 nu

Kundtjänst: har ej behövt det än, men Nikon brukar vara trevliga.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 48000

2011-03-01 Kraniel



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: En jävla pansarvagn. Den tar bilder som en kulspruta, med kanonkvalitet, även mitt i natten. En proffsprodukt som tål att tappas från biltak, eller står ut med att slita hund i ösande regn. Logiskt placerade knappar och reglage. Batteri som håller till tidens ände. Råfiler som tål att dras i. Och så en skärm som verkligen avslöjar vilka misstag man gör som fotograf...
MINUS: En jävla pansarvagn att släpa med i fotoväskan.

D3:an är min bästa vän, alltid ett stöd att luta sig mot i livets svåraste skeden. Dess psyke är starkt, dess öga ser allt även när det är nattsvart.

Köpt hos: ...ärvd från en kollega som slutat.

2010-08-01 Shinzon



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO helt fantastiskt, serietagningen ger flashback till lumpen och AK5an, huset är som en stridsvagn
MINUS: Det gick snabbare att bläddra bland korten på D90 där man kunde välja datum att sortera på. Avsaknaden av vissa funktioner som man måste köpa sjukt dyra saker för att få. Motsvarande Canon har skönare "grepp"

En helt fantastisk kamera och jag är mycket nöjd efter uppgraderingen från D90. ISO, snabbhet, ergonomi, och fin fina bilder. D90 var en väldigt bra kamera och märkligt nog går det göra en dubbelt så bra som D3n...

Visserligen ska man komma ihåg att FX är en helt annan liga än DX och allt blir därför mer krävande och dyrare. Känns fel att montera på ett "billigt" objektiv och N objektiven är grymt dyra. Så stanna kvar på DX tills du har råd. Det är lite irreterande att mkt som finns inkluderat i en billigare kamera inte finns med eller är betydligt dyrare att ordna till D3n. Ta tex det här med en trådlös fjärrkontroll som till D90 kostar 200 kr, men här måste man köpa en grymt mkt mer avancerad för 2500kr. D90 kan trigga externa blixtar...men här måste an köpa en SU-800 för att ordna det hela. Kameran är skön att hålla i men väldigt tung och stor så en nättare D700 kan vara ett lämpligare köp om du reser mkt.

Liknande produkter: D40, D90

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 30000

2010-08-01 Lars-Göran Stomberg



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Den bästa kamera jag någonsin under alla mina år fotograferat med...!
MINUS: Det finns inga minus eller dåliga egenskaper.

Efter att fotograferat "analogt" sedan mitten av femtiotalet och sedan gick över till det "digitala" och då valt Nikon D3, detta val ångrar jag aldrig. Kameran är ett mästerverk. En kamera jag varmt rekommenderar.

Kundtjänst: Har bästa tänkbar erfarenhet från: Scandinavian Photo, Nikonservice, Lasses Kameraservice

Köpt hos: Scandinavian Photo

2010-05-21 Jimmy.E



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

En mycket bra och pålitlig kamera som håller för allt.

Köpt hos: Rajala profoto

2010-05-07 osundlo



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ergonomi, vekt, design - et perfekt kamera.
MINUS: intet

Et grymmt bra kamera, funker bra både til sport og annet.

Köpt hos: interfoto i oslo

2010-02-08 asplind



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO egenskaperna, fokusvalen, reglagen
MINUS: Tycker inte den har några dåliga egenskaper.

Hade en D80 2008, 2009 köpte jag en D90. Efter 3 månader sålde jag den och gick rakt på D3'an. Otrolig skillnad. ISO egenskaperna är helt otroliga jämfört med dom andra. Gillar verkligen att alla reglage sitter på utsidan, går snabbt att ändra det man vill.
Guldkamera...

Liknande produkter: D700, ogillade dock tanken på batterigrepp.

Kundtjänst: Köpt begagnad.

Köpt hos: Begagnad

Pris: 20000

2010-01-15 jontz



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bara +++++ alla reglage och inställningar satt efter 15-20 dagar.Sjukt snabb. D3x'n hade outstanding upplösning i och för sig...
MINUS: Skulle inte tro det, värd varenda $

Allt man kan önska och mer där till.
Har väl dratt iväg ca: 20 000 bilder på 12 månader nu och bara älskar den mer och mer...
Eftersom jag bara haft Nikon kameror sedan 1986 så bara e den NIKON.Funkar super i 3200 ISO och underbara färger.
Har precis laddat ner senaste firmware och tror f-n den känns 99,999% på autowhitebalance nu.Diggade ej 100 med min 20:a men köpte en 14-24 Nikon 2,8 och Rock n' rolll.

Liknande produkter: D3x , D70 s

Kundtjänst: Hansy äger ;-)

Köpt hos: Swefo

2009-12-13 Zeiss



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Klarar höga ISO-tal fint. Fullformat. Bra autofokus, ljusmätning och byggkvalitet, som vanligt med Nikon. Enkel att använda också.
MINUS: Ingen inbyggd blixt, haha.

Den är bra.

Liknande produkter: D700

Kundtjänst: Bra service av Lasses Kameraservice.

Köpt hos: Procenter

2009-09-25 IronDavid



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Såklart ISO men även så mycket mer! Hastighet, hållbarhet, känsla, vitbalans, dubbla CF kort, batterihållbarhet, focussystemet, livevisning, LCD skärmen, mm mm mm...
MINUS: Lite synd är att det inte finns dammborttagning inbyggt men sen är den ifs ganska enkel att rengöra... Det som jag tycker är det ända riktiga minus är att det inte finns inställning för att radera samma bild på BÅDA kort direkt... (Plåtar alltid RAW+JPEG fine...) Någon som vet om det går och hur kanske?

Ja, nu har jag haft min D3:a ett bra tag
och kan bara säga att den är fantastisk!

Ofattbart nog den enda kamera som till
och med slår sin efterträdare D3x på
fingrarna i många läge!

Förstår faktiskt inte hur det går att få till denna
kvalité, prestanda och hållbarhet etc i en och samma
kamera..!

Har gjort många print men inget som kommer i närheten
av D3:ans bildkvalité! (70x100cm är luugnt!)

Man har ju alltid lätt för att prisa det man själv äger
men i detta fallet är det inget partisk uttalande när jag
säger att det ÄR de bästa huset du kan få tag på!

Kan du, köp en! : )

Kundtjänst: Nikonsupport är sjukt bra!
Synd bara att det inte finns något
Nikon service center i skåne...

Köpt hos: FotoVideo

2009-08-04 mlgs



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Det känns som att allt är sagt, dock tycker jag att brusnivån är värd att nämnas
MINUS: Saknar exponeringslåsknapp i vertikalled

För att göra en lång historia kort så kan inte jag förstå varför jag över huvud taget skall behöva byta kamera någon mer gång! Denna pjäs har allt, snabbhet, bra grepp och balans, inget brus (när det väl kommer så är det ett snyggt brus som pryder mer än vad det förstör), flexibilitet dvs tar de flästa av Nikons gluggar, mycket bra skärm, väl fungerande liveview funktion och mer kommer man på vartefter vänskapen gror.

Liknande produkter: D700

Kundtjänst: Mycket bra och hjälpsamma

Köpt hos: Privatperson

Pris: 27000

2009-05-18 Panajiotis Kokkalis



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

Trevlig redskap med fantastiska egenskaper.

2009-04-20 Muni



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Minimalt brus vid höga iso. Snabb. Bra med dubbla kortplatser.
MINUS: Opålitlig vitbalans, Fokuspunkterna för centrerade i sökaren. Som vanligt med Nikon. Skicka med adekvat programvara!! Inte som nu att betala extra för Capture NXII

Vad skall man säga - Top of the line.
Ett rejält och genomtänkt proffshus helt enkelt.

Liknande produkter: D3x

Köpt hos: Expert

2009-01-24 Bojnfoto



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, lättjobbad och pålitlig kamera, med höga ISO utan brus. En verklig arbetshäst där det saknas ljus eller går fort.
MINUS: ?

Utvecklingen står ej still. D50 och D100 var så där, D200 och D2x var bra, D300 slår det mesta men D3 tar den.

2008-11-12 Palletheking



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Stark, snabb, lättanvänd, många personliga inställningar, lågt brus, stort dynamiskt omfång.
MINUS: Finns inga.

En kamera som är otroligt bra på alla sätt och vis. Jag har haft kameran i snart ett halvår och den imponerar på mig fortfarande. Dess starkaste egenskap är förstås det låga bruset. Jag fotar en del konsert och spelningar, iso 6400 förekommer. Kameran klarar det galant. Det känns som om man har en fördel gentemot andra fotografer när man fotar med sin D3. I övrigt är naturligtvis af mycket snabb o säker och kameran är mycket välbyggd.

Det är fantastiskt att kunna fota på iso 1600 utan att ens tänka på brus. Bilderna på iso 3200 blir lika rena som iso 1600 med min förra Mark III. Vid 6400 är det en del brus men bruset är snyggt och detaljnivån fortfarande hög. en del hävdar att renheten i bilderna på låga iso blir bättre med Canons modeller, men jag har inget att klaga på där heller. Det dynamiska omfånget gör att man kan få bra resultat där andra kameror fräter ut eller sotar igen delar av motivet. Man ges också bättre möjligheter att rädda felexponerade bilder. Jag tror inte någon annan DSLR kan mäta sig med D3 idag om man ser till helheten. D3 är verkligen ett yrkesredskap utöver det vanliga.

Köpt hos: Privat importör

2008-09-23 hamsi



Att använda: 5

PLUS: ALLT : Expeed,iso 6400,AF,11bps i DX 9bps i FX
MINUS: Dammbortagning fattas , lite för dyrt

Har haft den nu i ca 3 veckor och har haft tidigare D80,D200,D300 och till skillnad till dem 2 tidigare modellerna
är skillnade så stort att man inte fattar för en man har tittat på bilden i en macbook pro skärm !!

Bilderna blir mycket mer detaljerade och skarpare och tydligare från första AF ögonblicket.

AF funkar EXCELLENS och hittar 9/10 fall rätt. Att huset väger en aning ger jag plus poäng då jag tycker att man får rätt balans med en del proffs gluggar som väger drygt 1 kg uppåt.

menyerna har man lyckats med IGEN !! man hittar alla func till rätt meny knappning på några sec snabbt.

Tål ganska mycket stryck av : fukt,damm,regn,stöt !!!
Skärmen är så bra att många konkurrenter börjar kopiera från Nikon med upplösningen 922 000 .

Mer plus är att man kan ta drygt 300 000 bilder med den tills service byte av cyklarna.

Ska testa lite till sen får jag återkomma med mer info

Liknande produkter: D300 nästan som kopia i mindre format

Kundtjänst: PERFEKT

Pris: 30000

2008-08-09 Micke-K



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Säker exponering. Underbar nä'r ljuset inte räcker för en vanlig kamera. Mkt bra batterikapacitet
MINUS: Vitbalansen alldeles för ojämn. Saknar Canons byggkvalitet. Det luktar mycket plast om Nikon fortfarande

Dålig på vitbalansen. Sista firmwareuppdateringen som skulle avhjälpa detta var inte mycket att ha.Inte samma kraftiga konstruktion som EOS. Plastig. Fantastisk i dåligt ljus

Liknande produkter: Har tidigare ägt EOS 1DS Mark3

Köpt hos: FotoKungen

2008-07-26 bländarnisse



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ff,höga isotal,brusegenskaper
MINUS: hittar inga

den har allt!!!

Liknande produkter: d300

Köpt hos: shueido camera/japan

Pris: 26000

2008-07-04 Arclight



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalité, fullformat, brus-nivån, snabbheten (bildhastighet & fokus), ergonomin, byggkvalitén
MINUS: De finns direkt inga negativa egenskaper med denna kamera enligt mig

Har nu haft kameran ett tag. Erfarenheterna av den är nog nästan bara positiva. Ett stort hopp från D2X:an som jag haft sedan tidigare. Vi kan börja med bildkvalitén som är helt superb. Det dynamiska omfånget har verkligen vidgats ut, man kan bearbeta bilderna något extremt i efterhand, även när man plåtar i JPEG. Det känns också som att denna kamera är så självklar eftersom den innehåller saker som man tycker borde vara standarder (dubbla CF slots, en skärm som verkligen tillåter en att granska bilderna i kameran, o.s.v.) Byggkvalitén kan man inte klaga över direkt, de flesta som köper denna kamera utsätter nog aldrig den för de förhållanden den egentligen kan klara. Min har åkt i golvet något gång, blivit dängd mot en betongvägg och inte fått en skråma på sig. Känslan (precis som i D2Xan) är riktigt härlig, greppet känns stadigt och riktigt bekvämt, de känns verkligen naturligt att hålla i den.
Något man inte kan undvika är D3ans brushantering. Pga av de större pixlarna som D3an har tillåter den att brusnivån hålls mycket låg eftersom signalen inte behöver förstärkas så mycket då större pixlar är bättre på att samla ljus än mindre pixlar. Detta var också en anledning till varför Nikon stannade på 12 MP och inte gick upp till 21 eller 24 MP. I och med denna låga brusnivå kan man ta bilder i nästan vilken situation som helst utan att bli beskviken i efterhand.
Nikon har verkligen bevisat att allt inte handlar om megapixel antal. Att 12 MP, om de bearbetas på rätt sätt, verkligen räcker till mer än man tror. D3an får utan tvekan en fullpoängare från mig.

Liknande produkter: Funderade först på Canons 1D Mark III men när Nikon släppte D3:an behövde jag inte ens tveka.

Kundtjänst: Beställde direkt genom Nikon vilket tog en jäkla tid. Nikons support är ibland pinsamt långsamma.

Pris: 45000

2008-06-23 Christer Dahlin



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Dynamiska omfånget, snabbheten, skärpan. Handhavandet.
MINUS: Hittar inga.

Nyss hemkommen med min D3:a. Har bara kört några 100 exponeringar. Men redan på dessa 100 bilder ser jag vilken fantastisk kamera det är. Det dynamiska omfånget är otroligt bra. Motljusbilderna blev perfekta. Skärpan otroligt bra. Höga ISO har jag inte hunnit testa ännu. Skönt med ungefär samma handhavande som min gamla D2x. Vid stressade uppdrag sitter redan handhavandet.
Nu har D3:an gjort sitt första skarpa jobb. En underbar kamera. Det går i princip att lämna blixten hemma.
Otroligt snabb att hitta skärpan på rörliga motiv och sedan följa dem.

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Snabb leverans.

Köpt hos: Globalmedia Pro

2008-06-18 bulthasse



PLUS: Bruset vid höga iso. Ligger bra i handen. mkt bra skärm. Extrem skärpa! dynamiska omfånget.
MINUS: iso 200 som lägst.

Har nu ägt kameran i ca 1 månad och ja blir lika förvånad varje gång ja förstorar bilderna och ser skärpan.
Färgerna är också ritkigt bra i den här kameran
så har vi bruset.. hur skönt är d eitne att gå ut å skjuta på 1600 utan å höja på ögonbrynen. de här är bra grejer helt enkelt.

Köpt hos: B&H photo nyc

Pris: 33000

2008-03-25 makini



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bruset. Känslan. Färgerna.
MINUS: Få saker... Mestadels detaljer. Menyerna är fortsatt krångliga.

Det är lite lustigt att lägga den i händerna. Känns precis som D2x, utom att displayen dominerar baksidan på D3. Är man van vid Nikons PRO-hus är det absolut ingenting nytt att vänja sig vid, den fungerar precis lika klockrent. Möjligtvis tar AF-systemet en stund att komma in i - och det kan debatteras om det verkligen blivit bättre än det gamla. Men förutom det och detaljer i menyn är det bara fördelar med att gå över till D3.

Använde nyligen kameran under en dokumentärfilmsresa i flera länder i södra Afrika, varvid jag verkligen kunde sätta den på prov... Den presterar otroligt bra, på alla sätt.

Den funktion som är mest värd att prisa, är självklart bruset vid hög ISO. Ett bra bevis är att jag kunde stå med en 300/2,8 + 2,0 converter och fota rakt in i en mörk kyrka... Bilden hade varit omöjligt med film eller med D2-serien. Tack vare D3 blev bilderna skarpa, och näst intill brusfria på ISO 3200. Det gör D3 värd sina 50 000 kronor.

2008-02-18 Ernst Henry



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Brus, byggkvalité, skärmen
MINUS: Handhavandet (men så är jag en gammal canonist också;) och vikten/storleken (eftersom jag är van vid den smidiga 5D

Har precis tagit steget och bytt från Canon till Nikon. Verkar vara ett klokt beslut. Jag störde mig på att min gamla 5D brusade hårt i lågdagrar ((efter upplättning i ps) och här ser D3 klart bättre ut. Byggkvalitén är inget att ens diskutera. Sist men inte minst är jag helt galen i 14-24 som jag nu ska använda vid mina arkitektur- och interiöruppdrag. Kunderna kommer att bli nöjda!

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 47000

2008-02-04 Dadigan



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Den stora sensorn, det låga bruset, live-view (mycket användbart för mig), snabbheten, kamerahuset.
MINUS: Vertikalgreppet är inte helt optimalt utformat.

Efter att ha använt Canon i ca 4 år (dessförinnan var det Nikon som gällde) kan jag inte vara mer nöjd med att ha bytt kamerasystem. Nikon D3 är en kamera som passar mig precis. Hög upplösning, en sensor i småbildsformatet och snabbhet. Att den utöver detta även har otroligt bra brusegenskaper gör att jag litar till hundra procent på kameran. Till skillnad från min tidigare canonutrustning har alla objektiv och båda husen fungerat klockrent från första början. Idag plåtade jag hockey i två timmar och kameran gjorde allt en bra kamera ska göra -exponerade korrekt, perfekt skärpa (utom när jag klantade mig) och höll farten uppe.

Liknande produkter: Canon Eos 1D MarkIII -men den har fokusproblem (i dagsläget) och har inte "fullformatssensor".

Kundtjänst: Nikon har alltid varit mycket trevliga och hjälpsamma mot mig.

Köpt hos: Swefo

Pris: 47995

2008-01-19 peter skjold petersen



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Utrolig opløsning og næsten ingen støj
MINUS:

Super super super !!!! verdens bedste kamera !!!! meget lidt iso støj op til iso 4000 , gode hudtoner , alt i kameraet virker optimal .....Igen et kamera der kan bruges til alt ( som D2x )

Köpt hos: Hother

2008-01-13 Michael Törnkvist



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Höga iso med lite brus Skärmen som är stor som en tv
MINUS: det kommer säkert

Blev lilla julafton i fredags när paketet med D3 + 24-70mm kom med UPS. tog beslutet att inte byta objektiv på denna kamera. brorasn fick ju sin första D3 den 1:a veckan i dec så man har ju testat den men framför allt jobbat med hans filer från D3 som är underbara. och igår när vi var och fotograferade Lena PH och Tomas Ledin, så sa han i bilen på väg hem att han måste nog ha 3st D3. mitt slut ord är ska du köra höga isotal så är D3 och D300 klart bäst, och för alla tidingsfotografer så kan det inte finnas någon annan kamera.

Liknande produkter: nix

2007-12-29 Jan-Olav



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Enastående bildkvalitet även i mycket höga ISO
MINUS: Kan för närvarande inte hitta några dåliga egenskaper

Den bästa kamera jag ägt. Möjligheten att plåta i höga ISO lägen med gott resultat är ovärdeligt för repotagefotografi.
Nikon har helt enkelt tagit ett jättekliv framåt.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 47995

2007-12-16 Bertil Larsson



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

Mycket bra vid höga isotal

2007-12-01 faskunge



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Ett gediget arbetsredskap som hanterar dåliga ljusförhållanden mycket bra. Bra skärm. Dubbla minnesfack är klockrent, att slippa trassla med minneskort i svåra förhållanden ska bli skönt.
MINUS: Multiknappen är lite "sladdrigare" än på D2:an (vanesak).

Det har "bloggats" spaltkilometer om denna kamera och jag kan bara instämma i de positiva omdömena. Handhavandet är i stort sett identiskt med D2:an så för mig känns det som "hemmavatten". LiveView funktionen känns lite omständig men man vänjer sig kanske.
Efter de första skotten kan jag nöjt konstatera att den levererar!
Skärmen är ett stort kliv i rätt riktning mot D2:an.

Kundtjänst: Har fungerat med mina tidigare Nikonprylar.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 47995

Elinchrom ELB 500 TTL Dual To Go - Free Transmitter Pro