Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Regnet avbröt gatufotograferingen

Jag tänkte ägna den återstående semestern åt att plåta i Stockholm. Känns inte nödvändigt att resa till en massa andra ställen när det finns så mycket att plåta i den här stan. Därför blev det en runda på stan idag. Jag visste att det var risk för regn på eftermiddagen och tänka åka in hyfsat tidigt, men jag fastnade med lite tv-dokumentärer med olika fotografer. Regnjackan fick åka med i ryggan.

Solen sken när jag åkte in vid lunchtid.

Jag hoppade av vid Hötorget och tänkte gå mot Djurgården där det vimlar av turister så här års, men det var så mycket folk på Drottninggatan så jag fortsatte mot Gamla stan. Stötte på den här bleke killen vid Sergels torg.

Mitt på Drottninggatan gymnastiserade en japan.

Egentligen gillar jag inte att när det är så knökfyllt med folk som det var idag på Drottninggatan och i Gamla stan. Det blir mest folk som går fram och tillbaka, och att få en lite ren bakgrund är omöjligt.

Svårt att åka skateboard när det är fullt med folk.

Vid Slussen blev det lite glesare.

Cyklister på Medborgarplatsen:

Jag brukar soppa mina färgfilmer på Fotokungen nära Medborgarplatsen. Tyvärr glömde jag filmerna hemma.

När jag tagit en kaffe och en påse morötter som fika på McDonald's tänkte jag vända om och gå mot city igen. Men då hade det börjat regna. Jag hade kunnat fortsätta plåta på tunnelbanan och Centralstationen. Om jag varit turist hade jag absolut gjort det. Nu tyckte jag att jag kunde vara nöjd och åka hem istället.

Inlagt 2013-07-31 21:47 | Läst 5845 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Du skulle ju varit kvar å fotat regn som e så läckert ;=))
Sista bilden e ju för härlig, kan nog gissa vad den pojken drömmer om

Mvh Roger