Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Smygtitt på Fotosidan Magasin nr 1/2011

I fredag skickade vår AD Erik Leonsson ett nytt nummer av Fotosidan Magasin till tryck. Som nybliven chefredaktör blev nummer 1 som att komma till ett färdigdukat bord precis när maten serveras.

Tanken bakom att rekrytera mig som chefredaktör för Fotosidan Magasin är inte bara att ta över förvaltningen av tidningen utan även att utveckla den. Eftersom nummer 1 var i stort sett klar när jag började kommer ni först att märka förändringar i nummer 2.

Till detta nummer jag har jag bara skrivit några korta texter i början på tidningen, eller framvagnen som det heter på tidningsspråk. Just framvagnen är en del av tidningen som vi kommer att jobba om lite framöver. Vi funderar på att lyfta in lite mer aktualiteter som nya böcker och slopa några av de fasta småtexter som finns iag.

Huvudkonceptet bakom tidningen, att vara en inpirerande bildtidning som bjuder på nya kunskaper, kommer vi inte att ändra på. Utmaningen är istället att förfina konceptet och undvika att tidningen blir enformig. En konkret punkt som jag vill ändra på är att utöka sidorna i fotografreportagen så att det både ryms reportagebilder på när fotografen jobbar och fotograferns egna bilder.

Det finns många idéer hos alla inblandade och snart ska vi spika hur mixen ska bli. Och har du några förslag tar jag väldigt gärna emot dem.

AD-Erik har skrivit om omslagets tillkomst i tidningens blogg.

Inlagt 2011-02-03 14:48 | Läst 5247 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?