Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

Kinesiska i studion

En av tjejkompisarna hade med sig en kinesisk kompis som modell när vi gjorde studiofotografering på Kulturama för ett tag sen. Jag fick aldrig tillfälle till en egen session med henne, därför passade jag på att ta några handhållna bilder utan studioblixtarna, men med inställningsljus och en liten, inbyggd blixt (A-580-kameran) medan kompisen gjorde sina inställningar. Här kommer några bilder. Alla bilderna är på ISO 800 och 50 mm bl 4,0

DSC08226.jpgDSC08226-2.jpg

Samma croppad

DSC08226.jpg

DSC08226.jpg

DSC08230.jpg

Förberedelse för fotomontage

DSC08233.jpgDSC08233.jpg

Bortsett från barnbarnen har jag få bilder på människor, speciellt porträtt. Samtidigt tycker jag att dom här studioövningarna varit otroligt roliga så jag funderar på vad jag skulle kunna hitta på för uppgift för att få mera av det. Som pensionär träffar jag ganska lite folk varför jag funderar på att hitta / skapa en uppgift där jag måste ta kontakt med folk för att kunna genomföra den. Ett par idéer har jag men om beslutsamheten räcker för att gå till handling vet jag inte, den som lever får se!

Inlagt 2014-02-27 23:33 | Läst 5837 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jättefina porträtt, inte minst med tanke på att ljuset kommer från en inbyggd blixt. Har du använt något trick för att göra ljuset från blixten mjukare?

Människor är alltid intressanta fotoobjekt, men jag har inte så mycket erfarenhet av att fotografera porträtt. Det är en situation där jag känner mig väldigt osäker. Jag tänker att jag borde satsa mer på det, för att skapa lite förnyelse i mitt plåtande.
Svar från Khalad 2014-02-28 12:54
Hej Ernst, tack för din positiva kommentar! Huvudljus var studioblixtarnas inställningsljus, funkar ungefär som vanliga starka lampor som sitter i samma aggregat som blixtrören för att man ska kunna ljussätta ett motiv. Min lilla blixt gav bara lite upplättningsljus. Hälsningar / Björn T
Fina porträtt av en mycket vacker modell. Det är kul att testa sej fram i en studio ibland.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2014-02-28 22:17
Tack Lena, det är jätteskoj! Hälsningar/ Björn T