Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

Zen pictures - 1

*

Förstora gärna, klicka i 2 steg!

The tea bowl

The tea bowl

*

Inlagt 2014-05-28 23:50 | Läst 5230 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Den blev riktigt riktigt fin i ett skönt ljus! Och en väldigt vacker teekanna, vad dricker du för tee ur den? Snyggt jobbat!

PS, jag hade gjort den mer kvadratisk: mer luft på höjden, o lite mindre på bredden, detta är ingen kritik, men det kan va kul att delge varandra hur man tänker.

Ha skön helg! LO
Hej LO, tack för din uppmuntrande kommentar! Uppskattar att få synpunkter o håller med dig, den är för snävt beskuren, men den är fotad så att den fyller formatet på bredden o dessutom ville jag ta bort räcket stenarna ligger på och då har jag inget annat val om jag inte fotar om den, så just ikväll hade jag inget annat vettigt val. Men som sagt, jag uppskattar inte bara beröm utan synpunkter såväl på komposition som fototeknik, bloggandet blir då möer värdefullt.
Te, jag dricker många olika, men gillar svart chai väldigt mkt, liksom yogi-teerna, särskilt Classic (kanel) och Himalayala ( ingefära)
Hälsningar/ Björn T
Förundrad över alla människor som tittar, nu har din fina bild fått en kommentar av 38 tittare, ja det är inte det värsta exemplet, men det är synd att inte fler tycker till o deltar tycker jag. Ha en fin helg, LO
Fantastiskt vacker tekanna. Den är inte bara vacker utan säkert också med perfekt balans, som gör den lätt att hälla ur. Liksom när man betraktar en vacker tavla gör sig sådana här bilder på föremål bäst på lite längre avstånd. Inte mycket, men lite grand. Jag har en gammal, otymplig tekanna från Arabia och önskar jag hade en sådan här skönhet. Ha det gott.
Svar från Khalad 2014-05-30 18:20
Hej Torbjörn, kul att du gillar tekannan. Den är tung, gjord i gjutjärn, och fyller jag den blir den ännu tyngre för den rymmer drygt en liter. Teet blir nog lika gott vare sig kannan är ny eller gammal, vacker eller mindre vacker!
Hälsningar/ Björn T
Vilken vacker kanna och ljuset faller oerhört snyggt på den. Används den eller är det ett utställningsföremål ?
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2014-05-30 18:24
Hej Lena,visst används den! Inte varje dag dock för den är ganska stor, rymmer 1,2 liter full, och ska jag brygga en kopp eller två blir det ofta bryggt direkt i koppen, oftast löste med en sån där tehållare som man öppnar genom att klämma på skänklarna. Gillar te. Utomhusbild och utomhus i mulet väder är det ju lätt att få bra ljus. Stort tack för din fina kommentar! / Björn T
En mycket vacker och stilfull tekanna. Dags för en teritual.
Kannan ser ut som ett sådant före,ål som man vill känna på, ta med handen och få formen i känseln.
Svar från Khalad 2014-05-30 18:30
Det kanske det är, det var ett tag sen. Eftersom jag varit i Japan ganska många gånger har jag också varit med om "äkta" teritualer. Och det passar, för kannan är japansk. Men för teritualer måste det också finnas minst en geisha och dom är det ont om här hemma. Och eftersom kannan är i gjutjärn är den tung, mkt tyngre än den ser ut att vara, den är också större än den ser ut att vara, rymmer väl över en liter, så full väger den flera kilo! Roligt att du ville kommentera, stort tack! / Björn T